Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tényleg ennyire megéri e-bayrő...

Krw kérdése:

Tényleg ennyire megéri e-bayről rendelni és kereskedni?

Figyelt kérdés

A minap böngésztem az e-bayt és megint hihetetlen árakba futottam bele. Iphone 5s 16 GB-t néztem, ami új állapotban kerül 85000 Forintba - itthon ugyanezt a legolcsóbban 145000 Forintért lehet beszerezni (ugyanúgy gyári unlock és dobozában fóliázva).

Az a kérdésem, hogy miként működik egy ilyen rendelés pl. Amerikából vagy Kínából? Azt számolgattam, hogy ha még vámoltatják is a terméket még úgy is jóval a magyar ár alatt be lehet szerezni. Pontosan hogyan működik egyébként a vámolás, ha ráírják a csomagra, hogy "ajándék" vagy nem írnak rá összeget akkor továbbengedik?

Mennyi pontosan a vám és egyéb költségek ami erre a 85000 Forintos árra rászámolódna?

Mi van, ha szlovák cégbe rendelem be nettó áron és ott fizetem meg utána a 20% ÁFA-t - úgy mennyi lenne a vége?

Azért gondolom, hogy nem ilyen egyszerű a dolog, különben már mindenki ezt csinálná :D

Akiknek van ilyen tapasztalatuk és gyakran rendelnek külföldről, azok kérem írják le, hogyan is működik ez pontosan!

Köszönöm!

2015. nov. 20. 12:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
79%

Tényleg nem ilyen egyszerű.

Ha uniós országból rendeled, akkor nincs vám. Ha unión kívülről akkor:

[link]

De nézd meg a postaköltséget, ami sokszor több mint a termék ára!

Vedd figyelembe a kockázatokat is! Lehet, hogy termék meg sem érkezik, vagy hibásan érkezik meg. Igaz, az e-bay ezt elég jól kezeli, 45 napig visszafizetési garancia van, de azért bele lehet futni egy pofonba. Nézd meg az eladó értékeléseinek számát és a pozitívok arányát! Körülményes vagy lehetetlen a garancia érvényesítés.

A csomagra heteket is várhatsz, addig áll benne a pénzed, és nem biztos, hogy nem tart újabb hetekbe, mire vevőt találsz rá.

És még számos buktató lehet...

Szerintem az e-bay arra jó, hogy magadnak vásárolj, meggazdagodni nem fogsz belőle.

De, ha már ilyesmin gondolkodsz, akkor nézz szét az AliExpress-en! Az e-abynél is olcsóbb, és ugyanazok a termékek vannak fenn. Sok e-bay-es eladó is onnan szerzi be az áruját.

2015. nov. 20. 13:05
 2/22 anonim ***** válasza:
79%

na és ne felejtsük el, hogy ehhez a tevékenységhez ki kell váltani vállalkozóit, már pedig a vállalkozóknak főállásban minimum havi 50 ezret kell adózni, + x forint után iparűzési adó, stb.

Valahol meg is kell hirdetni azt a telefont, hogy megtalálják, megvegyék - annak is vannak költségei...

2015. nov. 20. 13:13
 3/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az információkat!

Folyamatosan böngészem a netet és ebbe futottam bele: [link]

Eszerint a maximálisan felszámolandó érték az 27% ÁFA + 12% VÁMTEHER, ami 1000 EUR feletti összegekre vonatkozik (cég-magánszemély esetén). Még így is 85000 Forint * 1,39 = 118150 Forintra jön ki a végleges ár, ami a 145.000 Forintnál még mindig sokkal alacsonyabb.

[link]

Ez a termék, szállítással együtt 105.000 Forint, ami még a legmagasabb díjakkal is 146.000 Forintra jönne ki.

2015. nov. 20. 13:20
 4/22 anonim ***** válasza:
#3: ha jól sejtem, akkor ezzel ugyanott vagy, mintha itthon megvennéd. Így mi értelme a kereskedésen gondolkozni?
2015. nov. 20. 13:32
 5/22 A kérdező kommentje:
AliExpress még keményebb, pl. ez a termék ingyenes szállítással: [link]
2015. nov. 20. 13:33
 6/22 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ugyanott, mivel a maximális árakat számoltam, 105000 Forint kb. 350 EUR és én 1000 EUR feletti értékkel számoltam ..
2015. nov. 20. 13:34
 7/22 anonim ***** válasza:

#5: olvasni tudsz-e?

' Item Condition: Used '

HASZNALT keszuleket szerinted ki fog toled megvenni, ha ujkent probalod eladni gari nelkul, papirok nelkul, szerviz nelkul?

2015. nov. 20. 13:55
 8/22 anonim ***** válasza:

Oké, amit néztél, abból a 64 G-os 349.88 USD

[link]

Ez kb. 305 euró, ami kb. 99 000 Ft.

[link]

Kínából érkezik, tehát erre jön 27% ÁFa és 12% vám.

vagyis: +11 880 + 26 730, így tartunk 137 610 Ft-nál.

Itt megveheted 141 760 Ft-ért, garanciával, számlával.

[link]

Kemény 4150 Ft-os hasznod lenne, de nem cégként, garancia nélkül nem fogod eladni ennyiért senkinek!

Ezen csak bukhatsz.

2015. nov. 20. 14:07
 9/22 anonim ***** válasza:
Ja, és ahogy #7. is írja, ez ráadásul használt, nem új!
2015. nov. 20. 14:08
 10/22 A kérdező kommentje:
Tényleg, most látom énis, hogy used - ezt eddig nem vettem észre. Miért 12% vámteher jön rá, az nem 1000 EUR felett érvényes?
2015. nov. 20. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!