Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Honnan tudom hogy a főbérlőm...

Honnan tudom hogy a főbérlőm adózik-e?

Figyelt kérdés
2 évig bérletem egy lakást mindig időben utaltam mindent,soha semmit nem tettem tönkre 2 hétig kirakott fürdő,WC felújítás miatt,ezalatt teljes hónapot fizettetett velem,mert benne van a szerződésbe.Utána 1 hónap múlva végleg kirakott és a kaucióból is levonogatott ezért úgy döntöttem fel nyomom az APEH-nél mért egy számlát sem kaptam soha.

2015. nov. 15. 11:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Azt ugye tudod hogy arròl hogy szàmlakèpes-e a tulaj, màr a beköltözès előtt tudnod kellene. Ne akkor szaladj àllambàcsihoz, mikor a baj van. Ha eddig nem zavart hogy nincs szàmla, most se zavarjon.
2015. nov. 15. 12:02
 2/13 anonim ***** válasza:
25%
Igazi 3/3-as lehetett volna belőled. Júdás papa beájulna ha látna. :)
2015. nov. 15. 12:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Sehonnan nem tudhatod.

Viszont attól, hogy nem ad számlát még adózhat utána, ugyanis nincs számlaadási kötelezettsége ha magánszemélyként adja ki a saját lakását.

2015. nov. 15. 12:27
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
99,9 % hogy nem adózott, viszont ha inkorrekt volt veled akkor nyomd fel. Ez nem 3/3, ha most elnézik neki akkor a következő albérlővel még pofátlanabb lesz.
2015. nov. 15. 12:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Milyen júdásról beszélsz ismétlem 2 évig több mint 1 milló lakbért utaltam és kirak az utcára őt érdekelte szerinted?Szemét kapzsi ezer forintokon variál akkor fizessen!!!!
2015. nov. 15. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
40 rongYos albiba mit vartal?
2015. nov. 15. 14:55
 7/13 anonim ***** válasza:
68%

Bérbeadáshoz nem köteles kiváltani adószámot, és számlát adni, ha a bérlő nem kér. Te sem kértél ezek szerint, akkor mi alapján kellene elszámoltatnod az adózását?

Honnan tudod, hogy SZJA-ba nem írja be?

Éves 1 millió alatt, még EHo-t sem kell fizetnie.

2015. nov. 15. 15:04
 8/13 kiad-lak ***** válasza:
100%

1 -sehonnan

2 -nincs számladadási kötelezettség

(és nem főbérlő, de ez részletkérdés)

2015. nov. 16. 23:56
 9/13 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom, hogy miért emelted ki ezt a nagyon régi kérdést, de akkor válaszolok:

" 2 hétig kirakott fürdő,WC felújítás miatt,ezalatt teljes hónapot fizettetett velem,mert benne van a szerződésbe.

A szerződésnek ez a pontja semmis. Amikor nincs birtokodban az ingatlan, akkor nem lehet fizetési kötelezettséged sem. Jogilag ez nem így működik...

Utána 1 hónap múlva végleg kirakott..."

Szintén nem rakhat csak úgy ki. Ahhoz a szerződést előtte fel kell mondania a jogszabályban meghatározott határidők megtartásával.

"és a kaucióból is levonogatott"

Szintén nem teheti meg. Ha nem okoztál kárt neki, akkor a kaució teljes egészében visszajár! Ha kárt okoztál, akkor írásban kell elszámolni egymással, nem pedig hasraütésszerűen.

"ezért úgy döntöttem fel nyomom az APEH-nél mért egy számlát sem kaptam soha."

Magánszemély ingatlan bérbeadása esetén nem köteles számlát kiállítani a bérlőnek, csak ha a bérlő kéri.

Jogilag most a helyzet a következő. Ha nincs a kaució elszámolásáról bizonylat, akkor ügyvéd általi felszólítással követelheted a bérbeadótól a kaució visszatérítését. Ha nem mond ellent a felszólításnak, akkor rövid úton végrehajtható a követelésed. Ha ellentmond, akkor bírósági per lesz belőle és majd a bíróság dönt a bizonyítékok birtokában.

2022. máj. 30. 16:07
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha banki utalással fizettél, nem gondolnám, hogy ne adózott volna. Csak egy hülye akar úgy adót csalni, hogy a bankszámláján minden bevétel visszakövethető évekre visszamenőleg.

A kizárólag kézpénz elfogadása az egyik legjobb indikátora az adócsalásnak.

2022. máj. 31. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!