Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Honnan tudhatom meg, hogy...

Honnan tudhatom meg, hogy meddig jár nekem a TB ebben az esetben? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy idén családi okok miatt abba hagytam az iskolát októberben. Ebben az esetben mivel elkezdtem az adott évet a suliban akkor ebben a tanévben nekem még jár a TB vagy nem?
2015. nov. 7. 23:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
47%
hallgatói jogviszony megszűnésével a tb jogosultságod is megszünt
2015. nov. 7. 23:12
 2/23 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nekem már ebben a hónapban is fizetnem kell magam után a TB-t
2015. nov. 7. 23:16
 3/23 anonim ***** válasza:
22%
Az ügyfélkapun meg tudod nézni. Elvileg a jogviszonyod megszűnésének napjától (+45 nap) megszűnik a TB-d, bár elképzelhető, hogy az iskola csak a következő félévtől fog kijelenteni.
2015. nov. 8. 00:16
 4/23 anonim ***** válasza:
Közoktatás vagy felsőoktatás?
2015. nov. 8. 07:26
 5/23 anonim ***** válasza:

(3) A tanuló diákigazolványára a tanulói jogviszony megszűnését követő október 31-ig jogosult, kivéve, amennyiben a nem tanköteles tanulónak félévkor megszűnik a tanulói jogviszonya. Ebben az esetben a tanuló diákigazolványra az adott tanév március 31-ig jogosult.

(4) Abban az esetben, ha a hallgató

a) hallgatói jogviszonya az I. félévben szűnik meg, a hallgatói jogviszonyának megszűnését követő március 31-ig

Ezért nem mindegy, közoktatás-e, tanköteles vagy-e.

Ha már nem vagy tanköteles, március 31-től még 45 napig vagy eü szolgáltatásra jogosult. A jogosultság feltétele ugyanis nem fennálló jogviszony, hanem a diákra való jogosultság a tbj szt.

A diákigra való jogosultság megszűnését követő 45 napig még nem kell fizetned.

Tavaly egy külföldön középsuliba járó rokonlánnyal szórakozott a nav, mondván nincs is itthon diákja, de tv szt jogosult lett volna rá, ezért elfogadták az indoklásom, ő is eszerint fizetett.

2015. nov. 8. 07:34
 6/23 A kérdező kommentje:
Már nem vagyok tanköteles, 21 éves vagyok.
2015. nov. 8. 09:26
 7/23 anonim ***** válasza:
Akkor május közepétől kell fizetned. (Márc. 31.+45 nap)
2015. nov. 8. 09:44
 8/23 anonim ***** válasza:

Majd arra is figyelj oda, hogy mikor tervezel dolgozni.

Ha még jó ideig nem lesz kilátásban munka, akkor 6930 (ami jövőre emelkedni fog)/hó. Vagy az őstermelőis kiskapu.. amivel sokkal kevesebbet kell fizetni.

2015. nov. 8. 09:54
 9/23 A kérdező kommentje:
És ha március végén bejelentkezem a munkanélkülibe? Azáltal nincs megoldva a TB fizetés?
2015. nov. 8. 10:10
 10/23 anonim ***** válasza:

Nem március vége, május közepe.

Biztosított most sem vagy, csak eü szolgáltatásra jogosult.

Ha bejelentkezel, akkor sem válsz biztosítottá, mert nem fogsz ellátásban részesülni.

Viszont kérheted az önkormányzattól az eü szolg járulék fizetését.

Az fel sem merül benned, hogy dolgozz, ha már anyagi gondok vannak???

2015. nov. 8. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!