Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi van ha nem fizetem a TB-t?

Mi van ha nem fizetem a TB-t?

Figyelt kérdés

Már kb 2 éve nem fizetem a TB-t, nincs munkán, nincs bankszámlám, nincs a nevemen semmi, ilyenkor mit tud tenni a Nav? A megtakarított pénzemet élem fel és abból megélni is alig tudok nemhogy még TB-t fizetni.

Lehet valahogy kérni az adósságom elengedését vagy esetleg a mérséklését?

2015. nov. 2. 18:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha munkanélküli vagy, akkor tb mentességet kellett volna kérni. Ha lesz bármi legális bevételed, majd abból szépen csapolják le.
2015. nov. 2. 18:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt valahogy el kellene kezdeni törleszteni, mert ez életed végéig a nyakadon marad már.

Jól írják, mentességet kellett volna kérni.

2015. nov. 2. 18:50
 3/6 anonim ***** válasza:

2 éve nincs semmi melód?

igazából 5 év után elévül, ha ma elkezdesz dolgozni, amúgy meg majd szolnak ha van hátralék

2015. nov. 2. 18:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Az adósságot nem tudom, hogy elengedik-e, de önkormányzatnál lehet kérni mentességet a fizetés alól. Nekem van ismerősöm akinek megadták, mondta, hogy nincs munkája (nem volt munkanélkülin) és egy évre megadták neki, hogy nem kell fizetnie, szerintem a szociális irodába érdemes menned.
2015. nov. 2. 18:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Így van. Járási hivatalban kell kérvényezni, hogy szociális helyzetedre tekintettel vállalják át a járulékfizetést helyetted. Ha megadják, akkor az általuk kiállított igazolással beballagsz a NAV-hoz, hogy "nyilvántartásba" vegyék, és onnantól kezdve nem terhelik a tartozást.

Ha van elmaradt járuléktartozásod (TB-d), akkor kérheted a NAV Fizetési kedvezmények osztályától annak mérséklését. Részletfizetésre is van lehetőség, de ha semmilyen jövedelmed nincs, akkor mire kérnél részletfizetést?

Az adótartozás az esedékessége évét követő 5. évben elévül. Ha végrehajtásra került már a tartozás, akkor sok minden meghosszabbíthatja ezt az 5 évet.

2015. nov. 3. 18:06
 6/6 anonim válasza:
Semmit, csak ha belelépsz egy szegbe, elüt egy markoló, vagy csak simán ebolát kapsz, mindenki le fogja szarni. Igényesebben szólva, nem kapsz ellátást.
2015. nov. 25. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!