Törvénytelen így szüneteltetnni egy egyéni vállalkozást?
Egy évben csak egyszer szüneteltetheted a vállalkozást - nem lehet "játszadozni" vele, hogy most igen, most nem, stb.
Arról nem beszélve, hogy első hónapban vagy után rögtön szüneteltetni... Hát, nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e?
"A hirdetéseimet nem fogom törölni..."
Mert azt hiszed, hogy ilyen sorozatos tili-tolit a nav nem vesz észre?? Miből gondolod, hogy ott náladnál butább emberek dolgoznak?
Igen, első vagyok, pont erre gondoltam én is: 1 hónap után szüneteltetni a vállalkozást - enyhén feltűnő a NAV számára is...
Viszont lehet, hogy az adószámos magánszemély - szintén számlaképes, számlaadásra kötelezett - adózási formája kedvezőbb lenne számodra. Ezt viszont már csak Te tudod - érdeklődd meg a NAV Call Centerében vagy a legjobb megoldás, ha keresel egy könyvelőt és azzal átbeszélitek a dolgot. Előbb-utóbb úgyis szükséged lesz könyvelőre...
Az eredeti kérdésem:
Törvénytelen így szüneteltetnni egy egyéni vállalkozást?
A kérdés megerősítése a kifejtés végén:
Ez így törvénytelen lenne?
Szerintem ebből egyértelmű kellene hogy legyen, hogy nem arra vagyok kíváncsi, hogy ezzel "lebuknék-e", hanem hogy ez legális-e. Ha törvénytelen, akkor nem csinálom. Ha nem törvénytelen, akkor meg nem mindegy hogy tud-e róla a NAV? Épp azért kérdezem ezt, mert nem akarok semmi törvénytelent csinláni, hanem a törvény keretei között szeretném a legtúlélhetőbb megoldást megtalálni. Az adószámos magánszemély tippet köszönöm, hasznos, megfontolom, utána fogok kérdezni telefonon és könyvelőnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!