Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy lehet megtudni, hogy...

Hogy lehet megtudni, hogy mennyi a nav és vámtatrózásom összesen?

Figyelt kérdés

Gondolom igazolást kell kérni. Ez az igazolási összeg mennyire biztos? El lehet-e hinni, hogyha kifizetném, akkor tényleg nem fognak követelni többet.

Évente szokott jönni egy-egy értesítő a nav és vámtartozásomról, állandóan emelkedik, érthetetlen és táblázatos formában tele van különböző tételekkel. Ha igazolást kérek, az is ilyen táblázatos lesz, amit nem értek meg?

Januárban kijöttek a házhoz végrehajtani és csak 20 százalékát kérték annak az összegnek, amiről eddig értesítést kaptam. Kérdeztem, hogy tényleg csak ennyi, de erre azt mondták, hogy nekik ez van kiadva, hogy behajtsák. Szóval lehet hogy ennyi, lehet hogy több, lehet, hogy résztartozási összeg volt kiadva a behajtásra és a többi ott van még, csak figyel.

Ezek után nem is tudom, szabad-e fizetni.

2 út áll előttem pillanatnyilag, ha itthon maradok, hazai munkahelyen, vagy elmennék. A döntéshez kéne a pontos összeg, ami hihető. Azt az összeget, amire kijöttek a házhoz kifizetném, ha biztos lenne, hogy akkor tényleg nulla lesz a követelésük.

Nem akarom azt a választ hallani, hogy külföldről is tiltatnak, vegyük úgy, hogy tudom hogy tilthatnak. Szóval azzal nem kell ijesztgetni. Vegyük úgy, hogy ijedt vagyok.

2015. szept. 27. 09:29
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Mi lenne, ha bemennél a NAVhoz, és megkérdeznéd személyesen?
2015. szept. 27. 10:40
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

"Ez az igazolási összeg mennyire biztos? "

Szerinted bmeg???? De őszintén, a navtól kéred, emnnyire lenne biztos? Istenem....

2015. szept. 27. 10:58
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

[link]

Legyen meg a gépeden a Java, utána az ANYK-AbevJawa, utána egy kicsit lentebb görgetve ezt az "IGAZOL" nyomtatványt és a kitöltési útmutatót.

Ez egy "együttes igazolás kérő" nyomtatvány.

Kitöltöd, ha van ügyfélkapud, elküldöd elektronikusan, akkor a választ is ügyfélkapun keresztül kapod. Vagy kitöltöd, kinyomtatod, és személyesben beviszed, vagy postázod nekik.

A mai napon elküldeni nem tudod, olvastam az oldalukon, hogy a számítógépes rendszer-karbantartás miatt az elérhetőségük, és bármilyen ügyirat fogadása, kiadása szünetel.

rajta lesz a nav-vám-önkormányzat felé esetlegesen fennálló tartozásaid

2015. szept. 27. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Bocs! Az általuk kiadott igazoláson rajta lesz:

nav-vám-önkormányzat felé fennálló tartozásod.

Ezért nevezik összevont igazolás-kérésnek!

2015. szept. 27. 11:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Aki lefelé pontozott minden választ, ide írná a "tutit"???

Mert amit felraktam "Igazolás"-kérő nyomtatványt, az a tuti, és aki arra kíváncsi, mennyi is a tartozása, annak azt a nyomtatványt kell beküldenie, és semmi mást...

... szóval aki lefelé pontozott, az nagyon-nagyon gyorsan menjen át a "gyerekmesék" kategóriába, és ott keressen magának valami elfoglaltságot a saját szellemi színvonalának megfelelően.

2015. szept. 27. 14:35
 6/8 A kérdező kommentje:
3000be kerül?
2015. szept. 27. 16:04
 7/8 A kérdező kommentje:

""""""Szerinted bmeg???? De őszintén, a navtól kéred, emnnyire lenne biztos? Istenem....""""""

Hogy lenne biztos? Világosan leírtam a kérdésben, hogy a navos végrehajtó, aki a házba jött, ahol lakom, sokkal kevesebbet kért, mint az évenkénti értesítőkön szereplő tartozások. Ha módjuk megkérem az igazolást és a kevesebb összeg lesz rajta, akkor te befizetnéd? Mármint akkor, ha a maradékot semmiképpen nem tudnád befizetni. Nekem speciel teljesen mindegy, hogy a teljes összeggel tartozom, vagy a 80 százalékával. Pénzkidobás lenne befizetni a 20 százalékát. De ha tényleg csak annyi a tartozás amit a végrehajtó kért volna, akkor azt ki tudnám köhögni.

2015. szept. 27. 16:19
 8/8 A kérdező kommentje:
akkor te befizetnéd, ha a helyemben lennél
2015. szept. 27. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!