Ha önkormányzat fizeti a TB-met és én elmegyek napibejelentéssel dolgozni akkor megszűnik e a TB-m?
Dehogy szűnik.
A napi bejelentés az egyszerűsített foglalkoztatás "népies" neve.
EFOnál nem keletkezik biztosítási jogviszony, nem számít munkaviszonynak, nem érinti sem az álláskeresői státuszod, sem a TB rászorultságod.
Tényleg érdekes, mert:
- Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevétel nem számít jövedelemnek a szociális törvény alapján, az álláskeresői viszonyt és a rászorultsági TB jogosultságot nem befolyásolja.
- Az egysz. foglalkoztatásnál lényegtelen a munkaidő, nem befolyásolja a TB jogosultságot (se 4 órával, se 8 órával nem leszel biztosított)
- Munkaviszonynál szintén lényegtelen a munkaidő, mindenképp biztosított leszel (lesz TBd, akár napi 1 órás munkaviszonnyal is), nem kell magad után fizetned.
Esetedben más lehetett az ok, amiért nem voltál jogosult.
ma 15:04-ös: Ott valami más volt.
Alkalmi munka, vagy idénymunka miatt nem szüntetik meg a TB támogatást.
"Hát érdekes én mikor tavaly napi bejelentéssel dolgoztam, nem járt a tb mentesség, és még saját zsebből is kellett kifizetnem, mert csak 4 órára voltam bejelentve."
Nem az alkalmi munka miatt jár a TB mentesség. Alkalmi munka után pont hogy nem jár semmi. Olyan meg nincs, hogy 4 órára bejelentett alkalmi munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!