Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha önkormányzat fizeti a...

Ha önkormányzat fizeti a TB-met és én elmegyek napibejelentéssel dolgozni akkor megszűnik e a TB-m?

Figyelt kérdés
2015. szept. 18. 14:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Igen meg. Még az is lehet hogy neked kell majd zsebből fizetni.
2015. szept. 18. 14:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy szűnik.

A napi bejelentés az egyszerűsített foglalkoztatás "népies" neve.

EFOnál nem keletkezik biztosítási jogviszony, nem számít munkaviszonynak, nem érinti sem az álláskeresői státuszod, sem a TB rászorultságod.

2015. szept. 18. 15:00
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Hát érdekes én mikor tavaly napi bejelentéssel dolgoztam, nem járt a tb mentesség, és még saját zsebből is kellett kifizetnem, mert csak 4 órára voltam bejelentve.
2015. szept. 18. 15:04
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Tényleg érdekes, mert:

- Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevétel nem számít jövedelemnek a szociális törvény alapján, az álláskeresői viszonyt és a rászorultsági TB jogosultságot nem befolyásolja.

- Az egysz. foglalkoztatásnál lényegtelen a munkaidő, nem befolyásolja a TB jogosultságot (se 4 órával, se 8 órával nem leszel biztosított)

- Munkaviszonynál szintén lényegtelen a munkaidő, mindenképp biztosított leszel (lesz TBd, akár napi 1 órás munkaviszonnyal is), nem kell magad után fizetned.

Esetedben más lehetett az ok, amiért nem voltál jogosult.

2015. szept. 18. 16:07
 5/11 anonim ***** válasza:
Egyetértek!!!
2015. szept. 18. 16:54
 6/11 anonim ***** válasza:
46%
nem!
2015. szept. 18. 17:24
 7/11 anonim ***** válasza:

ma 15:04-ös: Ott valami más volt.

Alkalmi munka, vagy idénymunka miatt nem szüntetik meg a TB támogatást.

2015. szept. 18. 19:46
 8/11 anonim ***** válasza:
16%

"Hát érdekes én mikor tavaly napi bejelentéssel dolgoztam, nem járt a tb mentesség, és még saját zsebből is kellett kifizetnem, mert csak 4 órára voltam bejelentve."

Nem az alkalmi munka miatt jár a TB mentesség. Alkalmi munka után pont hogy nem jár semmi. Olyan meg nincs, hogy 4 órára bejelentett alkalmi munka.

2015. szept. 18. 23:15
 9/11 anonim ***** válasza:
40%
8-asnak: de bizony van, mégpedig ettől függ a min. kifizetendő napi alkalmi bér mértéke, továbbá a foglalkoztató kötelező igazolása is tartalmazza a napi időt.
2015. szept. 20. 10:53
 10/11 anonim ***** válasza:
A kérdésed szakszerűtlen. Az önkormányzat nem a tb-det fizeti, hanem az eü. szolg. járulékot, ami nem ad biztosított státuszt. Az egyszerűsített foglalkoztatás nem szünteti meg az eü. biztosításod, csak ha az önko. úgy dönt valami okból, hogy így is annyi jövedelemre teszel szert, ami már nem indokolja, hogy a havi 6.930.- forintot átvállalja helyetted.
2015. szept. 20. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!