Kinek is kell adóznom?

Figyelt kérdés

Ha az angliai adóhivatalnál (gov.uk) vagyok bejelentve, mint egyéni vállalkozó (Sole Trader) DE Magyarországon van egy x négyzetméteren üzlethelységem (egyben iroda és "eladótér") kinek kell adóznom?

Ha valami nem érthető csak bátran!

2015. szept. 14. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Ahonnan a bevèteled szarmazik.

Egy kis pontositás: a brit adòhivatal a HMRC.

2015. szept. 14. 21:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Helyileg ahonnan a bevételem származik? És ha csak online van jelen pl. a webshop?
2015. szept. 15. 14:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Hol van bejegyezve a cèg? Ahol a tevékenységed folytatod, oda adòzol.
2015. szept. 15. 14:10
 4/7 A kérdező kommentje:

A kérdés tartalmazza, még egyszer felteszem: Ha az angol adóhivatalnál vagyok bejelentve, mint egyéni vállalkozó, de Magyarországon forgalmazok, akkor ahogyan én is gondoltam, ide folyik a pénzem.

DE ha csak online van jelen a cég, mint webshop?

2015. szept. 16. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Magyarorszàgròl van bevételed, tehát oda adòzol.
2015. szept. 16. 22:23
 6/7 A kérdező kommentje:
És az e-commerce -ről szóló törvény? Kinek, hova, mit?
2015. szept. 17. 12:59
 7/7 Angliaban vallakozni válasza:

Ott kell adoznod, ahol laksz ill egy adoeven belul 6honap+1 napot tartozkodsz. A posztodbol ugy tunik ez Nagy Britannia. Ez szemelyi jovedelem ado (income tax) hiszen nem vagy mint ceg nyilvan tartva Magyarorszagon igy nem kell ott tarsagi stb adot fizetned.

Szivesen segitek, ha gondolod: selfemployedaccounting.blogspot.com

2015. szept. 18. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!