Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Katasok ak mikor kell befizetn...

Katasok ak mikor kell befizetni a havi 25. 000 ftot és mikor lehet visszadani ha úgy érzem mégsem éri meg?

Figyelt kérdés
2015. szept. 5. 11:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Könyvelőtök nincs, nem is volt?

Adótartozással nem tudom, hogy meg lehet-e szüntetni, lehet, hogy csak a tartozás kifizetése után.

A következőket tudom javasolni: bemész a hozzád legközelebb eső NAV (APEH) kirendeltséghez, vigyél magaddal sok pénzt, meg a vállalkozói papírodat, az eredetit, amit kiállítottak.

A NAV-nál elmondod, hogy meg szeretnéd szüntetni, de a tartozást előtte kifizetnéd. Ott helyben be lehet fizetni készpénzben a tartozást.

Megszüntetni nem tudom, hol lehet (azt hiszem, az okmányirodában), de azt a NAV-nál megmondják.

Arra azonban még számíts, hogy bizonyos bevétel után helyi iparűzési adót kell fizetni - ezt a polgármesteri hivatalban tudják majd megmondani. Érdemes bemenni, rákérdezni, nehogy aztán bünti legyen belőle.

Ja, és ha nem fizetted a KATA-t fél évig, akkor nagyon siess a NAV-hoz, mert 100.000 ft tartozás után kidobják az embert a KATA-ból, átkerül költségelszámolásos adózásba (számlák, stb.) és még többet fizethetsz - sajnos :-(

2015. szept. 10. 15:08
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es: a dislexiás nem értelmi fogyatékos, de ha még az is lenne, sem szép dolog gúnyolódni másokon.

Nem tudom, mennyire ismered ezt a vállalkozási formát, de a KATA-s vállalkozók sajátossága, hogy NEM KELL KÖNYVELŐ!

Egész évben fizeted az átalány és év végén bevallod az éves bevételed. Az összes "nehézség" a bevételi számlák összeadása, nyilvántartása :-)

2015. szept. 10. 17:19
 13/14 anonim ***** válasza:

A KATA*s adózási módot választó adózó ezen döntése a teljes adóévre szól. Magyarán ha már erre az évre KATA-s vagy, akkor 2015-ben annak kell lenned. De persze bármikor lehet szüneteltetni a tevékenységet amit persze be kell jelenteni a NAV-nál is.

Amúgy a KATA azoknak éri meg, akik vállalkozási tevékenységüket tartósan folytatját. Folyamatosan van bevételük és ez a bevétel olyan 6-8 millió forint éves szinten.

2015. szept. 24. 19:14
 14/14 anonim ***** válasza:
6 millióig. Afelett plusz 40 % adót kell fizetni a 6 millió feletti részből.
2015. szept. 24. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!