Ha nincs bankszámlám a navnak az adót melyik bankban vagy hogy fizessem be?
A NAV-tól régebben lehetett kérni sárga csekket befizetésre, ezt bármelyik NAV-os kirendeltségen megteheted - már ha még mindig így van.
Egyébként bármelyik bankfiókban befizetheted az adott számlaszámra a pénzt - legalábbis az OTP-nél biztosan.
Azért a helyedben elgondolkodnék, nem lenne-e érdemes számlát nyitni - vannak már 0 ft-os számlavezetési díjak is. Sokkal könnyebb otthonról utalni, netbankon keresztül. Nekem pl. havi 500 ft-ot megér, hogy nem kell örökösen rohangálnom - sokszor időm sem lenne rá...
"Egyébként bármelyik bankfiókban befizetheted az adott számlaszámra a pénzt - legalábbis az OTP-nél biztosan"
Bocsánat, akkor ez lehet, hogy téves infó... de a sárga csekkes az nem :-)
"Államkincstári számlára nem tudsz a bankban befizetni."
Én is valami ilyesmire gondoltam, hogy ezek nem sima banki számlaszámok.
Az a bajom a számlanyitással, hogy soha nem volt rá szükségem, semmilyen pénzmozgás nem lesz rajta, éppen ezért nem is lesz 0 Ft-os számlavezetésem sehol. Ahhoz bizonyos havi összegnek kell érkeznie minden hónapban.
A másik kérdésem, sajnos muszáj leszek akkor mégis nyitni... Amint én ott megkötöttem a szerződést és menyitom a számlát utalhatom is a pénzt vagy meg kell várni amíg kiküldik a bankkártyám és csak akkor használhatom majd a számlám?
nem kell a kártyát megvárni, megynitod, teszel rá pénzt, és már egyből utalhatod is.
Egyébként meg ha nem használod, akkor kártya se kell hozzá, mert az is pénz.
Tényleg, igazad van :)
Nem igazán vagyok képben a banki dolgokkal.
Tudsz esetleg ajánlani olyan bankot ahol viszonylag kedvezményes lenne a számlanyitás, fenntartás még így is, hogy csak néha utalok de egyénként nem használom?
Az utalást azonnal indíthatod - úgy tudom, nem is kötelező kártyát kérni, viszont érdemes, mert sok helyen tudod használni.
Nekem az az elvem, hogy az ember kb. fele-fele arányban tartsa a pénzt készpénzben ill. bankszámlán. Ha csak egyik módon van, azt nem találom egészségesnek. készpénzt ellophatják, bank becsődölhet, stb. Egyszerrre mindkettőnek kicsi az esélye :-)
A számlanyitás a legtöbb bankban ingyenes - a havi számlavezetési díjért kérnek pénzt: nekem az OTP-nél 500 ft körül van.
Ne a legolcsóbb bankot keresd, hanem ami hozzád a legközelebb esik és jók a számlavezetési díjai. Hidd el, tapasztalatból beszélek. ha örökösen el kell mászkálnod, egy idő után többe kerül a leves, mint a hús :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!