Van olyan "szolgáltatás", aminek nincs adója?
Potosabban olyanra gondolok ahol nem fizetek Magyarországnak semmiféle járulékot, adót. Itt példaként jegyezném meg pl. a vám és áfa mentes csomagokat, amit külföldről (főként Ázsiából) hoznak be, a csomagra feltüntetve "Gift" jelölésként.
Szóval ha én plakáton hírdetem a szolgáltatásomat, amit aképp nyújtok megvásárlásra, hogy az egy ajándék, ami áfa mentes csak bizonyos, a feltüntetett és leírt díját kell megfizetni, lehet adómentes?
A giftes dolog már rég nem működik.
A másik felvetésed meg ellentmondásos, hiszen ha ajándék, akkor nem merülhet fel semmilyen díj, mert akkor már nem ajándék. Ha adót akarsz csalni, ahhoz okosabbnak kell lenni.
Adócsalásról szó sem volt kedves, azt megteszik a nagyvállalatok helyettem ! :)
Az rendben van, hogy nem ajándék aminek már díja van, de nem igazán pontos a válasz, mert rendszeresen veszek termékeket külföldről és szinte mindegyiken rajta áll a Gift címke. Az más, hogy Airmail vagy Untracked Intern. Shippinggel hozzák, hajón vagy szekéren, de ott van rajta.
Alig hasznos a válaszod!
Az EUn belüli rendeléseknél nincs vám. És a kis kínai is fizet adót odakint, csak azt külön nem jelzi neked.
A giftet csak azért írja rá, mert annak magasabb a vam és áfa határa, de attól még a hatóság, ha úgy gondolja, akkor beleköthet és kiszámlázhatja neked a valós érték után.
De amúgy mi is lenne a kérdés?
"nem fizetek Magyarországnak semmiféle járulékot, adót"
Fel kellene nőni és nem az ingyenbnélésre játszani...
Jó, van ilyen. Elkezded csinálni. Amivel nem számolsz, az a SZJA. Látod, valamikor mindenképpen kell fizetned.
Amúgy a kérdésből nagyfokú naivitás sugárzik, és akkor finom voltam.
"termékeket külföldről és szinte mindegyiken rajta áll a Gift címke"
Igen, de ők pont, hogy adót csalnak. A kérdés az, hogy te akarsz-e (már válaszoltál: nem, tehát ez számodra nem megoldás).
Amúgy ahogy az előző válaszolók mondták: nincs ilyen mód. Ha valamiből jövedelmed származik, akkor az adó (és járulék) köteles.
Köszönöm a NORMÁLIS és nem becsmérlő szavakat használó válaszolóknak a segítséget.
"nem fizetek Magyarországnak semmiféle járulékot, adót"
Fel kellene nőni és nem az ingyenbnélésre játszani...
Ember te olyan buta vagy mint egy marék lepke. Ki beszél itt ingyenélésről? Ha te eljátszod a nagy magyart fizesd a több száz ezer forintot feleslegesen és élj tovább magadban/nak. Ne itt nyílvánítsd ki, hogy kinek/minek fogod a pártját.
Barátom én okos vagyok, keresem az utat, hogyan lehet pénzt kihozni a dolgokból a "mindenkori hatályos" adókat figyelembe véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!