Feljelenthetem adó csalás miatt?
Figyelt kérdés
Ki vettem egy családi házat, és nem adot számlát több mint 600eft fizettem neki.
volt a garázsban bontot zsindely azt ki tettem a fűre és amiért ki tettem kért 15000ft ot másért is kért nem csak a zsindeléyrt pedig nincs semi baja.
2015. aug. 30. 11:05
1/9 anonim válasza:
Ha már 600 ezret kifizettél, akkor egy ideje tudsz arról hogy feketén bérled az ingatlant. Így pedig te is benne van a "buliban".
3/9 anonim válasza:
Nem köteles a bérbeadó számlát adni.
Honnan tudod, hogy adót csal?
4/9 anonim válasza:
Nem adott számlát...
Vállalkozó az illető?
5/9 A kérdező kommentje:
nem öreg ember
2015. aug. 30. 13:40
7/9 anonim válasza:
Ha magányszemély (öreg ember), hogyan adjon számlát?!
8/9 anonim válasza:
Feljelentheted, de sok értelme nincs, mivel maximum utólag kötelezik szja módosításra, ha nem írta volna be a bérbeadásból származó jövedelmet. Számlát bérbeadó nem köteles adni, de lehet kiváltani adószámot, ha a bérlő el tudja számolni és így már tudna számlát adni.
9/9 anonim válasza:
Ha nem kértél tőle számlát, akkor nem is köteles adni.
Ha kérnél, akkor köteles lenne...
Azt, hogy adó csal, vagy sem, Te nem tudhatod. Láttad az adóbevallását? Nem. Tehát csak feltételezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!