Ha van két havi tb tartozásom és a hivataltól kérem hogy vállalják át a tb befizetését akkor azt a két hónapot azonnal kiderítik és behajtják?
Akkor max. röhögnek rajtad.
Már miért vállalnák át? Honnan ez a remek ötlet? :D
Első!
Te milyen kategóriában tudsz 76%-os hasznos választ adni?!
Az önkormányzat nem foglalkozik a tb tartozásoddal.
De foglalkozik, hiszen a járási hivatal (vagy a fene tudja, hogy most mi a neve) kérelemre átvállalhatja az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetését a rászoruló helyett.
Gyakorlatilag úgy működik a dolog, hogy amikor megszűnik egy biztosítással járó jogviszonyod, akkor passzív jogon még egy darabig nem kell fizetned magad után a "TB-d". Az, hogy mennyi ideig, azon múlik, hogy a jogviszonyod meddig állt fenn előtte.
A passzív jogod letelte utáni naptól (ha addig nem lesz másik jogviszonyod) kell bejelentkezni a NAV-nál a T1011-es számú (jelenleg 15T1011) nyomtatványon, ennek a bizonyos járuléknak a fizetésére. Ha a hivatal átvállalja, ad róla igazolást, aminek a másolatát csatolni kell ehhez a bejelentkező laphoz. Az alapján törli az adófolyószámládról a NAV az arra az időszakra járó járulék összegét, amelyet a hivatal átvállalt. Ha olyan biztosítás nélküli időszakod is van, amit nem vállalt át a hivatal, természetesen "kibukik", és azt Neked kell megfizetned. Két hónapra ez 2 x 6.930,- Ft.
Ha bizonyos időn belül nem fizeted be, végrehajtás alá vonják, és az nem kevés költséggel jár! Kár 13.860,- Ft miatt akár a kétszeresét is kifizetned...
Ahelyett, hogy beszólogattok meg 0%-ra pontoztok, esetleg értelmezzétek a szabályt!
Nem HÁTRALÉKOT fizetnek ki, hanem a JÖVŐRE NÉZVE vállalják át a fizetést!!!
Feltételezzük, hogy az "átvállalást" a hivatal részéről a kérdező is tudja, hogy nem lesz visszamenőleges, hanem csak a jövőre nézve fizetendő járulékra vonatkozik. Tehát az "átvállalásig" felhalmozott tartozást a kérdezőnek kell megfizetnie.
Nekem a feltett kérdés megfogalmazásából úgy tűnik, hogy ezzel a kérdező tisztában van, és az érdekelte csak, hogy a "régebbi" tartozása ez által kiderül-e vagy sem. :)
A nagynéném férje már elmúlt 50 éves,de még soha nem volt bejelentett munkahelye(vagy esetleg pár év még az előző rendszerben),orvosnál sem járt,most viszont,hogy készül megcsináltatni TB-re a fogát,megkérte a Járási Hivatalt a TB átvállalására,hogy ne bukjon ki a dolog a fogorvosnál.
Mondtam neki,hogy szerintem rossz ötlet volt,mert lehet drágább lesz így a foga,ha pont emiatt kerül látótérbe a NAV-nál és behajtják rajta az elmúlt 5 évet.Nagyon kíváncsi vagyok,hogy mennyire lesznek éberek.Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!