Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen büntetésre számithatok?...

Milyen büntetésre számithatok? Vagy egyáltalán számithatok? Nav felől!

Figyelt kérdés

el kezdtem itthon egy autó takaritós kis üzletet semmi vállalkozás nélkül. Csak némi pénzt akartam szerezni.

Volt egy hívásom hogy 1 illetőnek számla kéne mert céges autó, és az utána le is tette nem sokkal de kurtulártan. 1 órával később volt egy hívásom ki kérdezték a címem ,mikor elmondtam a telefonba a hölgy elmondta hogy a navtól van stb meg h készítsem elő a papírokat ekkor holnap reggel 9kor jönnek ellenőrizni , meg a jegyzőhöz stb , neki kell a főnöke felé ezt továbbítani mennnyire lehet azt a telefon hívást komolyan venni ? mivel nem jelezte előre hogy rögzíti lehet bizonyíték ? ha ide jönnek holnap tagadjak mindent?

2015. aug. 4. 15:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Amit most leírok, az nem az én faragatlanságom, hanem így gondolkodik a NAV:

Vannak papírjaid a vállalkozásról? tudsz számlát adni?

Ha nincs, akkor bizony komoly büntetésre számíthatsz adócsalás miatt.

Nemrég büntették meg egy társasházi takarító ismerősömet másfél millió forintra: szerintem egész évben nem keresett ennyit...:-(

2015. aug. 4. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Telefonon kiadtál magadról adatokat? Ne haragudj, de ez egy nagyon ostoba döntés.
2015. aug. 4. 16:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Tekintettel arra, hogy telefonon hívták és számlát kértek céges autóra, így ha nem is adja ki az adatait, tel.szám után semmi perc alatt megtalálható. Főleg, ha még hirdeti is magát a kérdező...
2015. aug. 4. 16:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszem, hogy ez valós lenne, mert a NAV nem így dolgozik.

A valóságban ez úgy történt volna, hogy jön a NAV-os, bejelentkezik nálad, hogy hozza holnap az autóját takarítani 10 órára.

Megjelenik és +1 ember (!), te kitakarítod, mondod, hogy 5,000 lesz, ő fizet és akkor csatt, ha a visszajáróval együtt nem adod a számlát / bizonylatot akkor megköszönik, elindulnak kifele, majd az ajtóból visszafordulnak és jelzik, hogy próbavásárlás volt és ugyan miért is nem kaptak számlát...

Nem jelentik be előre, hogy jönnek soha (mi értelme lenne).

2015. aug. 4. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem elég jó esély van rá, hogy egy haverod megszivatott.

Jól írja az előző, nem jelentkeznek be, hogy neked legyen időd eltüntetni a bizonyítékokat. Odamennek, hogy rajtakapjanak.

Ha mindenhol előre jeleznék a vizsgálatot, fele ennyi büntetést sem tudnának kiszabni.

Nem beszélgettél arról valakivel, hogy félsz a lebukástól?

Szerintem most jót röhögnek a hátad mögött.

Végezetül pedig gondold át, mert előbb-utóbb tényleg fel fog nyomni valaki, és tényleg igaz, hogy több lesz a büntetés, mint amennyit megkerestél ezzel a kis fusival.

2015. aug. 4. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
A konkurencia tisztogatja a terepet.
2015. aug. 28. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!