Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kapott már valaki idén adó...

Kapott már valaki idén adó visszatérítést? Mikor adtad fel az adópapírokat?

Figyelt kérdés
2010. márc. 7. 08:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Február közepén adtam fel, sajnos, még nem érkezett meg, pedig több, mint 200 000 Ft-ot kapok vissza. :) Mondjuk tavaly is késtek egy hetet, de megkaptam a késedelmi kamatot, kemény 700 Ft-ot.

Ebből fogunk lakást újítani és csinosítani. Tegnap már kiválasztottuk a festékeket és összeírtuk az árakat. Ha megérkezett a pénz, megrendeljük az új szekrényt is. :)

2010. márc. 7. 10:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Beérkezés után 4 hetet minimum ülnek rajta, úgyhogy türelem. Én évek óta egyéni bevalló voltam, mert így előbb kaptam vissza a pénzemet és a 4. hétnél előbb soha nem jött meg.
2010. márc. 7. 10:23
 3/10 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! Nem is az volt a kérdés mennyit ülnek rajta hanem hogy várhatom-e hogy időben visszakapom. mert nekem lassan esedékes a 4 hét.
2010. márc. 7. 14:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Február 2-án adtam fel, eddig még semmi.
2010. márc. 7. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Én ügyfélkapun keresztül, elektronikusan küldtem be a bevallást február 4-én.

Pénteken felkönyvelték kiutalásra, ma már rajta volt a számlámon.

Egyébként a beérkezéstől számított 30-ik naptól várhatod.

2010. márc. 8. 16:33
 6/10 anonim válasza:
Az APEH is, mint minden állami intézmény, a 30 napon belüli válaszra (intézkedésre) kötelezett. Visszautalás késés esetén az aktuális jegybanki alapkamat arányos részét is köteles megfizetni. Nálam tavaly késtek 2 hetet, úgy néz ki, az idén is fognak.
2010. márc. 12. 07:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Február 6-án adtam fel elektronikusan az ügyfélkapun keresztül a sajátomat és a feleségemét.

Feleségemet behívták ellenőrzésre is.

Március 12-én megkaptuk mindkettőnk adójóváírását (ekkor jelent meg a számlán).

2010. márc. 13. 12:19
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor remélem én is hamarosan megkapom.
2010. márc. 14. 10:11
 9/10 anonim válasza:

Én február 4-én küldtem el elektronikusan, március 6-án utalták ki és 8-án írták jóvá a bankszámlámon.

Az új KET szerint az ügyintézési határidő 22 munkanap (ez korábban 30 naptári nap volt)és a beérkezést követő naptól kell számolni.(persze csak akkor, ha nincs ellenőrzés )

2010. márc. 14. 20:14
 10/10 anonim ***** válasza:
A Ket. az adózással kapcsolatosan csak szubszidiárius jogszabály, és mivel az Art. rendelkezik a kiutalásokra vonatkozóan a 30 napos határidőről, ezért a 22 napnak itt nincs jelentősége.
2010. márc. 17. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!