Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Magyarországról Kanadába...

Magyarországról Kanadába 10kg-s műszaki cuccot szeretnék küldeni. Mennyibe kerülhet a vám? És a feladtónak vagy a vevőnek kell fizetni?

Figyelt kérdés

2015. júl. 28. 18:06
 1/5 anonim ***** válasza:
A vámot a vevő fizeti. Téged mint eladót semmiféle felelősség nem terhel a vám mértékét illetően. Te itthon feladod a csomagot és a kanadai vámhatóság kiszabja a vámot a címzettre. Ha kifizeti, akkor veheti át. De az eladónak sosem dolga aggódni emiatt.
2015. júl. 28. 18:22
 2/5 anonim ***** válasza:
google: nigériai csalás
2015. júl. 28. 19:26
 3/5 A kérdező kommentje:
tőlem nem pénzt kérnek. egy keverőpultot szeretnének megvenni. a srác azt mondja küldi a pénzt, amire én írtam hogy ha átjön akkor felrakom a hajóra az árut. ebben is áttudnak valahogy verni ?
2015. júl. 28. 22:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, át tudnak verni. Ez maga a nigériai csalás. Nem pénzt kérnek tőled, hanem árut. Te elküldöd az árut, a pénzedet sosem kapod meg. Közben jön egy kamu levél egy "banktól" hogy a pénzed már letétben van. és akkor kapod meg, ha bemutatod a feladott csomag követési számát. Te ha akkora barom vagy, akkor elküldöd a csomagot annak reményében, hogy akkor majd a "bank" elküldi neked a pénzt.
2015. júl. 28. 22:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen. Utána olvastam ennek az egésznek, és az én levelem "története" is nagyon hasonló a többiekéhez. Nigériában levő apuka akar a Kanadában levő fiának műszaki cikket vásárolni. Az enyém is ugyan ez volt, és a csávó az összes levele végére oda írta, hogy "oké csak küldjed már a bankod adatait" mintha rám akarná erőltetni. A szállítási díjat is ő állta, és 230euróról felugrottunk 500 euróra, és ő ezért egy szót nem szólt. Köszönöm mind a kettőtöknek a választ, a másodiknak pedig a figyelmeztetést. Amúgy addig semmi képp még csak fel sem adom az árut amég a pénz a kezemben nincs, de hát így már felejtős az egész.
2015. júl. 28. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!