Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tegyük fel, van egy munka,...

Tegyük fel, van egy munka, melynek elvégzése után?

Figyelt kérdés
Tehát melynek elvégzése után kapod a havi számlát, brutto xy Ft, ebből levonva a 27% Áfa, és az így kijött netto összeget adják kézhez. Ez az áfa már az adó, vagy ez valami más? Ebből a nettoból kell-e még bármit is befizetni hivatalosan?
2015. júl. 16. 17:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
45%

Neked is a Besenyő Pista Bácsi az edződ, nem?!

lol

2015. júl. 17. 07:17
 12/12 Harcikacsa válasza:

Hahó :) Ébresztő !!!

A számlát mindig a munkavállaló állítja ki és nem a munkát megrendelő :D

Te dolgozol + te kapod a számlát = fizetsz hogy dolgozhass XDXDXD

Téged valamivel nagyon megvezettek :) Az ÁFA mire van ? Úgy értem mi a szolgáltatás vagy a termék ?

De ha csak összekeverted a bulit, és neked kell számláznod a megrendelő felé , havi rendszerességgel ... hát azt úgy hívják, hogy burkolt foglalkoztatás ... ergo bűncselekmény :D Nézz utána a Munka Törvénykönyvében

Ha elvégzel egy munkát, és azt nem alkalmazottként teszed, a számlát te állítod ki, ÁFA vagy nem ÁFA tök mindegy,

SZJA akkor is van,

TB akkor is van,

Iparűzési adó akkor is van,

Kamara tagsági díj akkor is van,

Tételes adó, vagy a bevételed 49 % -a,

Különadó

Ki van ez találva :D Lehet ügyesen csinálni, de kegyetlen harc és taktika ... tudom, mert vállalkozó vagyok :)

Magyarország viszont nem szeret minket, mert nem akarunk rabszolgák lenni sem az összeszerelő csarnokokban sem az utcán :D Ha van szakmád vagy diplomád ( nekem mindkettő van ) harcolj magadért itthon és vállalkozz, vagy élj nyugodt és biztonságos életet külföldön

Kicsit eltértem a tárgytól, csak azt mondom : soha ne hajtsd másnak a szekerét :)

2015. júl. 20. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!