Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Utalásnál kinek a nevére kell...

Utalásnál kinek a nevére kell kiállítani a számlát?

Figyelt kérdés

Pl. Kovács Ferenc névről jött az utalás, de Gipsz Kft nevére kérik a számlát. Lehetséges így?

Úgy tudom, annak a nevére kell kiállítani, aktől az utalás jött.

Sajnos nem találok a neten erről semmilyen információt.

Köszönöm.

2015. júl. 15. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Ki lehet állítani a Kft-re is.
2015. júl. 15. 21:25
 2/6 A kérdező kommentje:

A könyvelő azt mondta, így kell kiállítani.

Kp-s vásárlásnál arra a névre állítom ki, amire kérik, de utalásnál az utaló nevére kell, különben hogyan ellenőrizhető vissza a későbbiekben, pl. egy NAV ellenőrzésnél?

Kovács Ferenc utalt, hol a számla? Két évvel később én nem fogok emlékezni, hogy Ő volt a Gisz Kft.

Lehet, hogy nem így van, de így a logikus.

2015. júl. 15. 21:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Zárójelben odaírod hogy utalt xy.
2015. júl. 15. 21:33
 4/6 A kérdező kommentje:

Így tettem, de nem jó neki, így nem tudja elszámolni. Csak a Kft neve kell neki a számlán.

Kérdeztem, hogy akkor miért nem a cég számlájáról utalt, az volt a válasza, nem volt rajta pénz.

2015. júl. 15. 21:38
 5/6 anonim ***** válasza:
könyvelőd miért nem jó infóforrás?
2015. júl. 15. 21:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem jó, csak nem akarja elfogadni a vásárlóm.
2015. júl. 15. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!