Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyveltetők és maguk a...

Könyveltetők és maguk a Könyvelők, miért becsülik le a saját munkájuk pénzben mért értékét?

Figyelt kérdés

A könyveltetők, azaz a cégek,vállalkozók miért pont a vállalkozásuk legnélkülözhetetlenebb emberét a könyvelőjüket és annak a bérét, munkadíját nem akarják a fontosságának és nélkülözhetetlenségének értékén megfizetni.

Könyvelők ! Miért nem tudatosítjátok az ügyfeleitekkel a munkátok fontosságát,szükségességét és nélkülözhetetlenségét,az értékét ?

2015. jún. 18. 23:49
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ahogy te látod, az egy dolog.

Én azt látom évi 4 ezerrel csökken a könyvelők száma.

2020-ra eszméletlen hiány lesz belőlük.

Az árak évről-évre mennek fel.

Egy egyéni vállalkozónak nincs szinte semmi költsége, max egy-két nyomtatás. Egy papucsba több éve belefér. Költség számláit egy Katásnak nem kell elszámolni, vagyis nem könyvelem.

De mint mondta ez az alap. Vannak Katás, és oda jön havi száz számlával. Neki nem 5 ezeret mondok, nyilván.

Persze vannak akik nyilván semmibe veszik a munkájuk értékét, de nem alaptalanul. Voltam 3 éve egy fejtágításon, majd az előttünk lévő csajszi megkérdezte, hogy "hogyan kell lekönyvelni az osztalékot?" Akkor rájöttünk, hogy ez nem a mi ligánk.

Sok ilyen könyvelő csinál szarvas hibákat, amiket utána mi százezerekért javítunk. Ha nem kell el lehet menni a Navhoz.

De nem értem miért, vagy kiakadva ha egy 10 perces melóért kérek 5000 ft? Ha nem jó, el lehet menni 2000 ft is könyveltetni, akinek nem tetszik.

De a beszámolókért külön díjat számolunk fel. Tanácsadásért is 5 ezer/óra. Szóval ennyi.

2015. júl. 12. 14:37
 22/23 A kérdező kommentje:

Azért vagyok kiakadva az 5000 ft-os könyvelőkön, mert pontosan ők azok akik lebecsültetik saját magukat és a munkájuk/szakmájuk értékét ami kihatással van a többi könyvelőre is.

Ezáltal, nem tud kialakulni egy normális, norma díj rendszer a könyvelési díjakat tekintve.

Már rég kialakulhatott volna egy normális norma díj rendszer, ami a mai napig nincs, az "olcsó" könyvelők hibája miatt.

Ami a minimum kellene,hogy legyen az az, hogy minden könyveltető, (egyéni vállalkozótól a Bt.Kft.Rt.stb.-ig.)

mint a saját vállalkozásának, cégének a működtetéséhez nélkülözhetetlen "alkalmazottját" könyvelőjét, legalább a mindenkori nettó minimálbér mértékén díjazzon ,fizessen meg.

Az a vállalkozás, cég aki ezt nem tudja megfizetni az ne vállalkozzon, ne alapítson céget addig amíg ennek az összegnek a megfizetését nem látja megfizethetőnek. Az ilyen menjen el alkalmazottnak és ne vállalkozzon addig amig nem nőtt fel a feladataihoz és kötelezettségeihez.

2015. júl. 12. 18:52
 23/23 anonim ***** válasza:

Persze, rá is jönnek lassan az emberek, hogy nem az a jó, aki 20 ezerért könyvel.

Volt egy cégünk elment, 130 ezer volt a havi könyvelési díjja.

Az új társának a mamája könyvelt.

6 hónapja ment el, 3-4 hete, írt, hogy hát sok dologban igazunk volt, most kaptak egy 300 ezeres büntit, előtte 100 ezeres, kaptak inkasszót, stb.

Hogy tudna vissza jönni hozzánk?

Mondtuk sehogy, aki elment, mert azt gondolta, mi rossz könyvelők vagyunk, azt nem tudom visszafogadni. Pedig azt mondta 200 ezeret is fizetne egy hónapban. És még se fogadtuk vissza.

Kiderült, hogy az új társának a mamája, nem is igazán érti ezt a könyvelő dolgot, pedig az volt, még a TSZ-ben. Erről ennyit.

2015. júl. 12. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!