Hagyatéki tárgyalás, de mikor?
Sziasztok! Párom nagypapája tavaly októberben halt meg. Van egy személygépkocsija, amit megvettem tőle én használok, de nem írattuk át, csak meghatalmazásom van róla. Most természetesen tudom,hogy majd örökösödési illetéket kell fizetnünk, nem is ezzel van a probléma.
Viszont még mindig nem kaptunk papírt a hagyatéki tárgyalás időpontjáról. Az autónak lejár a műszakija április elején, és szintén április elején kell a következő kötelező biztosítást fizetnem. (ami még a papa nevén van).
Attól félek,hogy ha befizetem és az autót is elviszem műszakiztatni, akkor majd a hagyatéki tárgyalás után ÚJBÓl meg kell ezeket csinálnom, csak az én nevemen? Tehát szerintetek ha majd a biztosítást át kell kötnöm az én nevemre, akkor a biztosító újból kifizetteti velem a negyedéves költséget, vagy egyszerűen névátírás fog történni és érvényes lesz amit befizettem?
A műszaki vizsgával ugyanez a helyzet. Ha most elvisszük leműszakiztatni és bekerül a pecsét a régi forgalmiba, akkor ha az én nevemre kerül az autó és új forgalmit kap, attól még a régi műszaki vizsga érvényes lesz?
Segítsetek, mert nagyon össze vagyok zavarodva...
Érdeklődj a Polgármesteri Hivatalban.
Amikor a halotti anyakönyvi bizonylatot kiadják,vesznek fel hagyatéki leltárt.Abban felsorolják az elhunyt örökösödés alá eső ingatlan,ingó és készpénzvagyonát,és az örökösöket is.
A hagyatéki tárgyalás általában egyhónapon belül meg van.
Nálatok is már régen megkellett volna lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!