Ha a mai nap elkezdenék tőzsdén kereskedni magánszemélyként, mikor kéne adóznom belőle először? Jól tudom, hogy májusban kell megcsinálni az adóbevallást?
Kezdokent, forex? Nem kell neked adobevallas, mert elbukod az egeszet ugy, ahogy van.
Maganszemelykent ugysem tozsdezhetsz, csak brokercegen keresztul, o meg ugyis elmond mindent, amit tudnod kell.
Külföldi brókernél tervezem a számlanyitást, nem biztos, hogy teljes mértékben képben vannak a magyar adózással. Ha mégis, akkor is érdekelne, amit az előbb kérdeztem. Mikor kell?
(Elbukni nem fogom a pénzem, mert a matematikailag lehetetlen azzal a kockázatkezeléssel, amit alkalmazni fogok. Viszont ez nem ide tartozik.)
'matematikailag lehetetlen azzal a kockázatkezeléssel, amit alkalmazni fogok'
Ebbol a felmondatbol kiderult, hogy neked az egesz tozsdezesrol, adozasrol, altalaban penzugyekrol pontosan 0 fogalmad van. En azt hiszem itt ki is szalltam a tortenetbol, ertelmetlen tanacsokat adni valakinek, akinek a legminimalisabb tudasa is hianyzik a temaban.
Gondoltam, hogy bele fogsz kötni. Tessék, akkor leírom: A teljes portfólióm maximum 10%-át fogom spekulációs célokra használni. Ebben lesznek rövid, és hosszabb távú ügyletek is. Forex esetében leginkább az olyan trendszerű mozgásokat akarom majd megjátszani, mint pl. amilyen a USDJPY long volt az elmúlt időszakban. Itt mindössze a 10% 1-2%-át kockáztatnám, tehát a teljes tőkém 0.1-0.2%-át. A 10% konkrét pénzbeli méretét év elején határozom meg, ha veszítek, év közben nem teszek bele több pénzt a passzív befektetéseim kárára.
A portfólió másik 90%-át jól diverzifikált részvény, kötvény ETF-ek tennék ki, amelyeket fixen, több évig tartanék, és maximum évente egyszer súlyoznám őket újra.
Így megnyugodtál, hogy nem fogom elveszteni a pénzemet? :)
Az eredeti, egyszerű kérdésre továbbra is várom a válaszokat!
A jövő évi adóbevallásodban kell majd bevallani az ez évi nyereséget-veszteséget.
Adó mértéke attól függ, hogy ellenőrzött tőkepiaci ügyletnek minősül-e a tranzakció vagy sem.
Ne figyelj az idiotakra, jol gondolkodsz! Az olyanra meg foleg ne, aki azzal indit ismeretlenul is, hogy el fogod bukni es kesz!
Kitartast a profitossag fele vezeto uton!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!