Mit tehetek ebben az esetben? Apeh tartozásom van, a fizetésem 33%-át vonták is a fizumból. Bővebben lent.
Terhes lettem, a munkáltatóm intézte a különböző juttatásokkal kapcsolatos papírok kitöltését.Csak hogy a folyósítási számlaszám amit megadtak az OEP-nek,hogy arra utalja a Tgyás összeget,az az a számlaszám volt amire a fizetésem 33%-át utalta a cégem.Tehát a nekem járo kb.180 eze forint az Apeh-hez került.Azóta (ennek már 1 éve) hiába nyaggatom a cégemet, hogy intézkedjen ,semmi nem történt.Hogyan tudom megkapni ezt az összeget,hiszen én úgy tudom a gyermek után járó juttatásokat (tgyás,családi pótlák,Gyed,Gyes)nem veheti el az Apeh!
Mit csináljak most?
Előre is köszönöm a segítséget.
Ha jól értem, akkor arról van szó, hogy te rossz számlaszámra utaltattál, azaz nem a sajátod, hanem a letiltást foganatosító számlaszámot adtad meg? Mert ebben az esetben te saját akaratból nyilatkoztál, hogy megfizeted azt az összeget. Miért kellene ezt bárkinek is visszautalni.
Az APEH nem "elvette" a pénzt, hanem TE adtad oda. Így pedig teljesen mindegy, hogy mi a pénz forrása. Mivel ÖNKÉNT teljesítettél, így senkinek nincs semmiféle visszautalási kötelezettsége.
Már, ha jól értem a kérdést.
"én úgy tudom a gyermek után járó juttatásokat (tgyás,családi pótlák,Gyed,Gyes)nem veheti el az Apeh!"
Szerintem nem így van, elveheti. A gyerek pénzét nem vehetné el, de ezek a pénzek a tied, nem a gyereké. (Csak a gyerek után jár...)
Az a helyzet, hogy ehhez a válaszhoz a bírósági végrehajtásról szóló törvényt és az egyes ágazati törvényeket együtt kell alkalmazni.
Tehát TGYÁS-ból és GYED-ből, továbbá bármilyen táppénzből (ezek egészségbiztosítási ellátások) csak tartásdíjat, illetve jogalap nélkül felvett egészségbiztosítási ellátást lehet levonni. Azt is határozattal.
A családi pótlékbók GYET-ből, GYES-ből csak jogalap nélkül felvett ellátást lehet levonni, szintén írásos határozattal.
Az anyasági támogatás mentes a végrehajtás alól.
A munkáltató bizony nagyot hibázott.
(Persze a jó oldala a hibának, hogy fogyott a tartozás.)
A munkavállalók, foglalkoztatottak járandóságaival nem szabad játszani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!