Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valakinek adó tartozása...

Ha valakinek adó tartozása van, mi a behajtási sorrend?

Figyelt kérdés
Gépjármű eladásából keletkezett tartozásom,nem olyan vészes,de munkanélküli voltam és nem tudtam rendezni.Van a nevemen egy gépjármű, ha végrehajtást indítanak ellenem,akkor arra terhelik rá először,vagy levonják a fizetésemből? Beadtam már a részletfizetési kérelmet,de ha ne adj' isten elindították,mire terhelnék rá?
2015. máj. 13. 15:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Fokozatosságot kellene követniük a végrehajtóknak, de a gyakorlatban tojnak rá, mindent elindítanak egyszerre, amit lehet. Mocskos egy társaság...
2015. máj. 13. 17:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Most látom, hogy adótartozás, talán ez esetben jobb a helyzet.
2015. máj. 13. 17:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha valami végrehajtás alá kerül, akkor az adóhatóság nem "tojik rá", hanem totális végrehajtást csinál, mert elő írja neki a vh. és az art.

Nincs fokozatosság, a győztes mindent visz alapon működik a dolog.

De mégis: Ha úgy látják, bérletiltásból viszonylag rövid időn belül megtérül, akkor nem "szokás" ingatlant és ingóságot foglalni. Persze ha egy milliós tartozás térülget havonta 5 ezer forintjával, akkor nem ilyen "kegyesek". Te sem lennél, ha Neked tartozna valaki...:)

2015. máj. 13. 19:10
 4/4 anonim válasza:
Nekem "csak" a folyószámlámat terhelték meg.
2015. máj. 14. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!