Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Önálló tevékenységből származó...

Önálló tevékenységből származó jövedelmet hogy kell bevallani?

Figyelt kérdés

Röviden:

Van egy honlapom, amin az etarget.hu reklámai jelennek meg.

Két év alatt összegyűlt a 15.000 Ft, amit ki is fizettek. (Ugye csak 15.000 Ft-onként fizetnek ki.)

Sikerült megtudnom, hogy ez "önálló tevékenységből származó jövedelem" -nek számít, azaz adózni kell belőle..

Most adnám be az adóbevallásom, de nem tudom milyen módon kell ezt az összeget befizetnem? (Ez az első ilyen bevallani való "bevételem".)

Ugye az összeg 16%-át, azaz 2400 Ft-ot kéne befizetnem..

Két dologra gondoltam:

1.) Feladom az adóbevallásom, majd küldenek később egy számlát, amivel elmegyek a postára, és befizetem az összeget.

2.) Befizetem az összeget, és mellékelem az adóbevallásom mellé a nyugtát? (Na de honnan szerzek ilyen csekket, meg kinek címezzem?)

Szerintem az első opció lenne inkább a megfelelő, de mint mondtam, sosem volt még ilyen, nem tudom ennek mi a menete.

Kérlek titeket segítsetek, köszönöm!

2015. máj. 12. 17:33
 1/2 A kérdező kommentje:

Azért kérem a segítségeteket, mert az adóbevallást kitöltő program felhozott a 69. sorban egy ilyet:

"Az adóbevallással egyidejűleg még fizetendő adó: 2400"

Ezért gondoltam a 2. opcióra, tehát hogy amikor feladom, akkor kéne befizetnem..

2015. máj. 12. 17:39
 2/2 anonim ***** válasza:
Bemégy az adóhivatalba, és kérsz egy befizető számlát. Mert minden tételnek külön számlaszáma van, tehát nem fizethetsz be csak úgy egy csekken egy összeget.
2015. máj. 12. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!