Ha külföldre bejelentkezek mint állandó lakcím, elveszítem az itthoni TB-és nyugdíj támogatásomat?
Én úgy hallottam, hogy a nyugdíjamat semmiképp nem fogom elveszíteni viszont a TB támogatásomat igen egy bizonyos időn belül, ez igaz?
Ha igen, akkor hogy ?
Segítsetek!
Ha Németországban munkaviszonyt létesítesz, akkor itthon ki kell jelentkezned a Tb alól a német biztosítód megnevezésével. Ekkor ideiglenesen érvénytelenítik a TAJ számod:
Ha megszünteted a kinti munkaviszonyod és hazaköltözöl, azt is be kell jelentened és TB szempontjából ismét belföldinek fogsz számítani.
Csak kinn szeretnék bejelentkezni lakcímnek(ott is fogok néha élni, bérelni fogom állandólagosan de nem mindig leszek ott!) nem szeretnék dolgozni kinn! Semmit nem fogok csinálni ott.
Ennek értelmében mire számítsak, a nyugdíj/TB értelmében ? Megmarad mindkettő mintha mi sem történt volna?(összesen csak bejelentem magam kinn egy címre és kész, nem fogok dolgozni kinn, semmi ilyen!)
Akkor most mit akarsz?
Egyszer azt írod:
"Pedig csak kimegyek külföldre dolgozni, de ahhoz hogy megkapjam a fizetésemet bankszámla kell amihez külföldi lakcím és bérelek kinn egy házat de igazából itthon élek.. akkor mi van ?"
Később meg azt:
"Csak kinn szeretnék bejelentkezni lakcímnek(ott is fogok néha élni, bérelni fogom állandólagosan de nem mindig leszek ott!) nem szeretnék dolgozni kinn! Semmit nem fogok csinálni ott."
"Csak kinn szeretnék bejelentkezni lakcímnek(ott is fogok néha élni, bérelni fogom állandólagosan de nem mindig leszek ott!) nem szeretnék dolgozni kinn! Semmit nem fogok csinálni ott."
Ennek fényében kellene segítened hogy ne veszítsem el az itthoni TB és nyugdíjamat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!