Mi történne, ha megszünne Magyarország adózási rendszer?
Az történne, hogy minden megszűnne ami most "ingyen van"...
Ha beteg lennél senki nem vinne be a kórházba (mentők), de még ha be is vinne valaki senki nem látna el, ha nem lenne magán biztosításod vagy nem fizetnél helyben.
Ha a Kolompár család vasvillával gyújtaná rád a házad akkor senki nem védene meg téged (rendőrség), de még a házad sem oltaná a kutya sem (tűzoltóság).
Út az nem lenne, csak ha építesz magadnak. Közvilágítás dettó.
A legtöbb közmű ára (mint pl. a tiszta ivóvíz, áram, stb..) az egekbe szökne, mert megszűnne minden állami támogatás rajta.
Megszűnne minden közalkalmazotti munka is, így nem lenne semmilyen hivatal sem.
Alapvetően napok alatt anarchiába torkollana ez a folyamat. Meg persze be is vonulnának az oroszok rögtön, hiszen nem lenne hadsereg sem illetve politika sem, aki ellenállna :)
Kis közösségekben szoktak létrehozni ilyen életformát. Például tanyavilágokban. De az ott élő embereknek kell megoldaniuk mindent, például az út karbantartását. Ha ezt nem teszik, az út eltűnik mert átveszi a természet. De mára már nem nagyon találni ilyen közösségeket, hanem valamilyen mértékben ők is hozzá vannak kapcsolódva az államhoz.
Ez a film is nagyjából ilyen közösségeket próbál bemutatni, talán ez hasonlít a régi idők független közösségeire:
https://www.youtube.com/watch?v=wTM_cBcTtXw
Én is éltem ilyesféle közösségben és az a véleményem hogy nagyon jó. Igaz hogy nem öntötte az állambácsi a megélhetést biztosító "infúziót", de cserébe korlátlan volt a szabadság, nem volt stressz, sokkal egészségesebben éltem, időmilliomos voltam, stb.
Országos szinten valószínű nem lenne megoldható. Kár.
Nem lenne állam által fizetett egészségügy, tehát az orvos minden mozdulatát te fizetnéd meg.
Nem lenne oktatás, te fizetnéd a tanárok bérét, te fizetnéd az osztályterem fűtését, és te fizetnéd az iskola tetőjavítását is, ha beázik...
Nem lenne, aki az utakat, felfagyásokat, kátyúkat javítaná, nem lenne ivóvíz, villany és gázszolgáltatás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!