Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » '15-ben dolgoztam 2.5 hónapot...

'15-ben dolgoztam 2.5 hónapot diákmunkával, majd találtam rendes melót, de a szövetkezett nem akarja ki adni az M30-somat. Megteheti?

Figyelt kérdés

Diákszövetkezeten keresztül dolgoztam. Most a munkahelyem kérné az idei M30-ast, de a szövetkezet nem akarja kiadni, azt mondják majd jövő ilyenkor kérjem.

Ilyen van?

Ezt megteheti?

De nekem most kell, mert kell a munkahelyemnek.

2015. ápr. 11. 18:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Köteles kiadni
2015. ápr. 11. 22:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Melyik diakszovetkezet, es hol?
2015. ápr. 11. 23:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Minek neked az idén? Majd 2016 januarban megkapod. A jelenlegi.munkaltatonak szerintem semmi köze hozzá.
2015. ápr. 12. 01:18
 4/5 anonim ***** válasza:

M30-as nyomtatványt mindig év végén adunk ki a bevalláshoz. Év vége előtt nem is érhető el a nyomtatvány a NAV honlapján sem.

Év közbeni jogviszony megszűnésekor ADATLAP 2015 nevű nyomtatványt "szokás" kiállítani, melyet tudnia kéne az új munkahelyednek is.

Egyébként a munkahelyed mindenféle előzmény papírok nélkül is tud alkalmazni, ebben sokan és nagyokat tévednek, hogy nem.

Én konkrétan semmit nem vittem az új munkahelyemre, mivel a munkáltató nem adta ki. Simán el tudtam helyezkedni, mivel ezzel az új munkáltató is tisztában volt. Még utólag sem igazoltam semmit, mivel tényleg nincs rá szükség. Akkor kellett volna a saját érdekemben, ha táppénzre mentem volna, mert ott érdekes lehet a táppénz összegének meghatározásánál az előzmény, egyébként nem oszt nem szoroz.

Majd 11 hónap múlva kaptam meg a régi munkáltatómtól a leszámolási papírokat, a munkaügyi perünk lezajlásával.

Hozzáteszem, munkaügyes voltam 20 évig...:)

2015. ápr. 12. 06:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Pontosan ahogy a ma # 4/4 Időpont ma 06:56-os írja.
2015. ápr. 12. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!