'15-ben dolgoztam 2.5 hónapot diákmunkával, majd találtam rendes melót, de a szövetkezett nem akarja ki adni az M30-somat. Megteheti?
Diákszövetkezeten keresztül dolgoztam. Most a munkahelyem kérné az idei M30-ast, de a szövetkezet nem akarja kiadni, azt mondják majd jövő ilyenkor kérjem.
Ilyen van?
Ezt megteheti?
De nekem most kell, mert kell a munkahelyemnek.
M30-as nyomtatványt mindig év végén adunk ki a bevalláshoz. Év vége előtt nem is érhető el a nyomtatvány a NAV honlapján sem.
Év közbeni jogviszony megszűnésekor ADATLAP 2015 nevű nyomtatványt "szokás" kiállítani, melyet tudnia kéne az új munkahelyednek is.
Egyébként a munkahelyed mindenféle előzmény papírok nélkül is tud alkalmazni, ebben sokan és nagyokat tévednek, hogy nem.
Én konkrétan semmit nem vittem az új munkahelyemre, mivel a munkáltató nem adta ki. Simán el tudtam helyezkedni, mivel ezzel az új munkáltató is tisztában volt. Még utólag sem igazoltam semmit, mivel tényleg nincs rá szükség. Akkor kellett volna a saját érdekemben, ha táppénzre mentem volna, mert ott érdekes lehet a táppénz összegének meghatározásánál az előzmény, egyébként nem oszt nem szoroz.
Majd 11 hónap múlva kaptam meg a régi munkáltatómtól a leszámolási papírokat, a munkaügyi perünk lezajlásával.
Hozzáteszem, munkaügyes voltam 20 évig...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!