Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha vki kutyát tenyészt, az...

Ha vki kutyát tenyészt, az után hogy kell adózni?

Figyelt kérdés
Van ebben is összeghatár, hogy évi x összeg, és afölött? Vagy ha nekem van pár kutyám, és mondjuk évi 1-2 alom lejön tőlük, arra mi vonatkozik? De nem ebből élünk, csak családtagok a kutyák, viszont néha van alom, és nem haladja meg az évi 600 ezret de nem tudom, hogy a kutyákra is vonatkozik ez? Azért vannak a picik, mert imádunk velük foglalkozni, és persze hogy nem tartjuk meg őket. Azt a pénzt amit a kölykök eladásából kapunk visszaforgatjuk a nagyok kajájába, oltásokra, stb. Nem tudom, hogy ebbe is beleköthet a NAV?

2015. ápr. 8. 14:54
 1/2 anonim ***** válasza:
72%
Minden jövedelem adóköteles, ha te kapsz pénzt, jövedelem keletkezett, hogy te abból mit veszel a navot nem érdekli. Az hogy mennyit kell fizetni attól függ magánszemélyként vagy cégként végzed a tevékenységet, feltételezem magánszemélyként. Ez esetben 16% szja, havi 6000ft tb. Na most abban nem vagyok biztos ennyivel megúszod, mivel tenyésztésről van szó, de az biztos ennyit minimum. A nav ügyfélszolgálata pontosabbat tudna mondani. De illegálisan nem ajánlót ezt tovább folytatni. A büntetés elviszi a hasznot.
2015. ápr. 8. 15:18
 2/2 A kérdező kommentje:
Ok, köszi, utánajárok alaposan.
2015. ápr. 8. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!