Egy termék eladásából származó hasznot és fizetendő adót, hogyan tudom kiszámolni a legegyszerűbb módon?
Figyelt kérdés
Tegyük fel van egy bruttó 127 ft-os termékem amit 300ft-ért adok el.2015. ápr. 7. 11:12
1/5 anonim válasza:
Eladtad 300 Ft-ért, adózott jövedelmed, amelyből vetted: 127,- Ft. A különbség egy adózatlan jövedelem, tehát az után kell 16 % SZJA-t fizetni.
Ez nagyon lecsupaszítva, mivel az adózást sok minden befolyásolja. Alapjaiban az, hogy mit értékesítesz és mikor.
3/5 anonim válasza:
EHO-t azért nem írtam, mert nem mindegy, hogy mit, milyen módon értékesít az illető. Lesz utána EHO vagy sem...
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Sajnos nem lettem okosabb. Tegyük fel, hogy Bt- n keresztül értékesítek divatékeszereket. Ebben az esetben mennyi az annyi? Az előző példa alapján. Mennyi az szja eho stb?
2015. ápr. 10. 09:59
5/5 A kérdező kommentje:
Mennyit fogok a terméken. Nem kell pontosan, csak megközelítőleg kb.
2015. ápr. 10. 10:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!