Paypal átutalás?
Ha adóköteles tevékenységből szerezted a pénzt, akkor adózni kell már akkor, amikor az a paypalra megérkezik.
Hogy milyen bevallást kell készíteni, az szint én attól függ, hogy honnan szerezted a pénzt...
"Nem logikus hogy adózzak utána 2× a paypallal együtt,": A PayPal nem fizet helyetted adót. ( Az előző hozzászólásom értékeléséből úgy tűnik, ezzel mások is egyet értenek.
"azt sem [lehet bizonyítani,] hogy milyen tevékenység áll a mögött, hogy miért kaptam az összeget": így van ez a készpénzes fizetéssel és az átutalással is, vagyis ha éppen nem PayPalra kapod meg a pénzed, hanem bankszámlára átutalással, vagy késpénzben, akkor sem fogja tudni a NAV, hogy azt te miért kaptad.
"akkor hogyan működik ez?": Nincs semmi különbség a PayPalra érkező jövedelem és a többi jövedelem között. Csak annyi, hogy a bankszámlákra van közvetlen rálátása a NAVnak, a Paypal számlára pedig nincs. De ezen kívül ugyan úgy a te pénzed, ami ott van, ugyan olyan szabályok vonatkoznak az adózására.
"ha rossz adóbevallást nyújtottál be akkor megbűntetnek?": Ha nagyon-nagyon sokat keresel, aminek az adóbevallásodban nincs nyoma, akkor indulhat ellened vagyonosodási vizsgálat, de egyéb esetben is rádszállhat a NAV, például ha interneten árulsz új termékeket, amiket például te megveszel valahol olcsóbban és eladod drágábban, mindezt kereskedelmi engedély nélkül, és kiszúrnak egy próbavásárlás során.
"Sehol nincs leírva normálisan, azt sem értem hogy az emberek honnan tudják": A törvény nem ismerete nem mentesít a következmények alól. :) Ahogy elnézem a hozzászólásokat itt gyakorin meg látom az interneten, hogy mi történik: az emberek nagy részének valószínűleg fogalma sincs arról, hogy illegális jövedelme van, vagy éppen tudja, de nem érdekli. Lehet könnyebb lenne válaszolni a kérdésedre, ha elárulnád, hogy mégis honnan van a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!