Ha ebay-ről rendelek valamit de 'megfogják' a vámon azt visszaküldik a feladónak ha nem fizetek?
Egyébként egy kínai ingyenpostás felsőről lenne szó,de 9-9,5 ezer körüli értékben. Úgy hallottam h elsősorban műszaki cikkekre utaznak és nagy értékekre,ezt mekkora eséllyel 'fogják meg'?
A kínai eladó kap erről bármi értesítést? Már ha nem lesz tracking number/de ha lesz is és nem veszem át? Akkor nem jutott el hozzám,tehát lehetséges egy paypal refund,nemde?
Mert akkor
1.vagy visszaigényelem a pénzt azzal h nem jött meg és újrarendelem abban bízva h ez nem akad fent
2.vagy visszaigényelem a pénzt azzal h nem jött meg és abból fizetem ki a vámot (ami nem szép,de ígyis a visszaigényelt pénz fele elmegy vámra,egyszerüen nem tudok jobbat,ha az 1. pontnál se küldik vissza a feladónak csak vmi raktárba kerül akk majdnem mindegy)
A vám fizetés a te kötelességed, ezt írja is minden eladó. Nem a pénz fele, hanem egy kicsivel több, mint a negyede megy a vámra (27%)
Ha van tracking number, akor az eladó is látja, hogy a vámon vár a csomag.
Elég paraszt hozzáállás, hogy így akarod lehúzni az eladót.
"1.vagy visszaigényelem a pénzt azzal h nem jött meg és újrarendelem abban bízva h ez nem akad fent "
Azt vagod, hogy ezzel valakinek kart okozol?!
Azt vágod h 100ft-ból legyártják és 10ezerért árulják?
Igaz,9ezernek a 4ezer tényleg nem pont a fele,dehát majdnem...
A kérdésre persze nem válaszolt senki vagy bármi konstruktív hozzászólás h mi lehetne a megoldás xD
Tehát ilyenkor az van h visszaküldik a feladónak?
Én nem vagyok én mindenáron a refund híve...
ha pl írok egy üzit rendelés után az eladónak h max 20€-t v kevesebbet tüntessen fel a csomagon azzal meg lehet oldani a dolgot,nem? elvégre egy felsőről beszélünk mégcsak nemis egyberuha,ráadásul kínából... teljesen reálisnak hat,nem egy laptopról van szó ami nyilvánvalóan nem érhet ennyit . Ez pl műkődhet?
Rákérdeztem az eladónál csak így rendelés nélkül előzetesen hogy ha majd egyszer rendelnék meg lehet-e oldani.
Mire azt válaszolta h kapásból minden csomagjukra alacsonyabb árat írnak az adók miatt.
De hát nem csalódtam az oldalban,most is mindenki csak kötekedett,piszkálódott,és negatív végkifejleteket fejtegetett megoldás helyett. xD
Ha a vámon fent akad (hamisitvány gyanuja) megsemmisitik.
Nem küldik el sem neked sem vissza az eladónak.
Ha kapsz tracking numbert..azon látni hogy átvetted...tehát nem fogsz pénzt látni.
De mondjuk ha tisztában lennél ezekkel vagy egy kicsit utána olvastál volna...12500 ft felett van vám vagy áfa.
Nézz egy kicsit utána!
Szerintem inkább te nézz utána,mert az ebay-es vásárlások a cég-magánszemély közötti csomagküldési kategóriába esnek,ahol 22euró az áfa határa,vám nincs,vámkezelési költség viszont van(1500)
Erről én is tudok,de nem semmisítenek meg mindent ami fennakad a vámon xD csak vámot/áfát kell fizetni. Szó se volt hamisításról,nem is márkás felsőről van szó.Az volt a kérdés mi történik a cuccal ha azt nem fizetik ki.Vámraktárba kerül vmi 30 napra meg ilyenek,de aztán?
Egyáltalán nem biztos h fogok hozzá kapni tracking numbert,van eladó aki az 1$-os kis vacakra is adott a többiek meg a 2-3 ezres cuccokra nem. A kérdésnek ez a része arra vonatkozott hogyha megáll a vámon akk gyakorlatilag nem jutott el hozzám,és ilyenkor a tracking number is csak ezt igazolja...
A Vámon pont ezért nem nézik az értéket,mert minden csomag úgy jön be, hogy $1 gift. Ezért átvilágítják az összes csomagot és ha úgy gondolják, akkor neked nyilatkozni kell a csomag tartalmáról (be kell küldeni az vásárlást és az átutalást bizonyító dokumentumot). Ha ezt nem teszed, akkor felbontják a csomagot és Vám emberei állapítják meg az értéket.
A tracking number alapján meg lehet nézni, hogy miért is áll a vámon. Pl., mert a dokumentumokat várják tőled.
Ha rendes eladot fogsz ki gift-ként fogja jelölni..
a kinaiak általában azt jelölik be és az értákhez is joval kevesebbet irnak
a 250 euros esküvöi ruhámra is giftet irtak és simán átjött a vámon.A kutya se kérdezte mi van benne.
De ez csak 1 példa...
Sok midnent vettem már ebayről de eddig soha nem számoltatott el senki.
A mobilom is onnan van..pedig az sem volt olcsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!