Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerzéskori szokásos piacé...

Szerzéskori szokásos piacé érték megállapítása?

Figyelt kérdés

Ajándékba kapott autót akarok eladni. Ha jól tudom, az eladásból le lehet vonni a szerzésre fordított összeget, ami ha jól tudom, ebben az esetben az autó "szerzéskori szokásos piaci értéke".

Ezt hogyan tudom összegszerűsíteni? Életszerűségből adódóan most nem ér annyit az autó, mint mikor megkaptam (mivel eltelt egy kis idő, és mivel használva is volt), de ahhoz, hogy ki tudjam számolni a jövedelmemet, ezt a számot pontosan ismernem kellene.

Ki mondja meg egy autóról, hogy egy évvel ezelőtt mennyi volt a szokásos piaci értéke? Kérdezzem meg a NAV-ot, ott megmondják számszerűen?

2015. febr. 26. 13:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Használautóra felmész típus, majd gyártási év kivélasztása. Aztán megnézed. És kitalálod.
2015. febr. 26. 14:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezzel az eljárással legfeljebb a jelenkori piaci értékét tudom megállapítani (saccolni), de nekem a szerzéskori (1 évvel ezelőtti) kell.
2015. febr. 26. 17:27
 3/3 anonim ***** válasza:
10% rászámolsz legfelejebb 15%-t. Legyél kicsit kreativabb. :D
2015. febr. 27. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!