Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Első adóbevallás hogyan?

Első adóbevallás hogyan?

Figyelt kérdés
Idén először kell adóbevallást készítenem. Egy napot dolgoztam, illetve 3 és fél hónapot voltam tanfolyamon, ezekről megkaptam a papírokat hozzá. Azt az infót kaptam, hogy nem kell várnom a NAV-tól papírt, mivel ez lesz az első adóbevallásom. Akkor most menjek be hozzájuk, és majd segítenek?
2015. febr. 26. 12:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha előző évben nem adtál be bevallást, akkor az idén nem fognak neked küldeni nyomtatványt.

Tehát vagy bemégy és kérsz egy garnitúra üres nyomtatványt, vagy letöltöd a net-ről a 1453-as sz. nyomtatványt. Ezt lehet géppel is kitölteni és akkor azok után nyomtati. Ha van ügyfélkapud, be is küldheted nekik elektronikusan.

Vagy kinyomtatod az üres garnitúrát és utána kézzel töltöd ki, és úgy viszed be nekik.

Szóval valahogy szerzel egy üres garnitúrát, és kitöltöd, beadod.

2015. febr. 26. 14:18
 2/3 A kérdező kommentje:

És akkor rám is a májusi időpont vonatkozik, ugye? Mármint a határidő, hogy addig kell beküldenem.

Köszönöm szépen a segítséget :)

2015. febr. 26. 15:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen
2015. febr. 26. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!