Másodállásban adószámos magánszemélyként mennyi és milyen adó (ka) t kell fizetnem?
Van egy 8 órás főállásom, mely mellett adószámot váltottam ki, így adószámos magánszemély vagyok.
A főállásomban minden járulékot fizetnek utánam, másodállásban pedig teljesen rendszertelen jelleggel (amikor épp jön egy megrendelés) egyedi, kézzel készített esküvői meghívókat, valamint 3D grafikákat készítek, melyekről szeretnék számlát adni.
Na, most. Érdeklődtem több NAV irodában is, de minden ügyintéző másképp beszélt. A legtöbben azt sem tudták, hogy vajon milyen teáor alá sorolható be a grafika és az esküvői meghívó, van aki szerinte fizetnem kell vagy 5 féle adót és járulékot, ami elviszi a pénz felét, más ügyintéző szerint csak szja-t kell fizetnem.
Több könyvelőt is kérdeztem, ők is hasonlóan össze-vissza mondtak mindent.
Valaki le tudná írni, hogy ha csak úgy 8 órás meló mellett mondjuk egy év alatt 5-10 számlán kiszámlázok mondjuk félmillió Ft-ot, akkor mit kell fizetnem? És ha csak 1-2 számlám lesz 40 000 Ft-tal, akkor hogy van ez?
Köszi
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!