Magzati adókedvezmény ha apának nincs bejelentett munkahelye?
Nyilván akkor te kapod akkor is ha dolgozol akkor is táppénzen vagy mint veszélyeztetett terhes.
10 ezer forint jár vissza.
Amikor az orvos kiadja a papirt, bemész a céged bérszámfejtő osztályára kérsz egy nyomtatványt. Értelemszerűen kitöltöd. az összeghez 62.500 Ft-ot írsz vagy a "fő" részhez 1-et.
Ha apuka munkanélküli akkor kell hozzá valami papir hogy munkanélküli, ezt a központ pl. kiadja, mert ilyenkor mindkét szülő munkahelyének le kell bélyegeznie a papirt (elkerülve azt hogy mindketten felvegyék a pénzt ugyanarra a gyerekre).
A következő fizetéskor már kapni fogod a 10 ezret pluszban.
Miért akarod megosztani?
Azok szokták, akik nem tudják maguk az egész kedvezményt igénybe venni (pl 3 gyerek van, és ott már havi 99ezer az igénybe vehető összeg, és nincs ennyi adója).
Mielőtt csalódás érne...
10 ezer forinttal akkor lesz több a jövedelmed, ha van hozzá annyi levonandó adód, valamint járulékod.
Ha csak havi 30 ezret kap valaki (például mert részmunkaidős), akkor neki nem lesz 10 ezerrel több a nettója, hiszen a bruttó jövedelme után nincs annyi adó- és járulékkötelezettsége, hogy teljes mértékben érvényesíteni tudná a kedvezményt.
Én ezért nem szeretem, ha így adják meg az összegeket. Teljesen függ a havi bruttó jövedelem összegétől, hogy tényleg lesz annyival több, vagy sem.
Azt pedig nem tudhatjuk, hogy a kérdező éppen milyen és mekkora összegű ellátást kap, valamint a bejelentett munkahely is akármilyen részmunkaidős is lehet...:)
Azért írtam hogy 10 ezer, mert nyilván a kérdező kap legalább minimálbért és akkor megvan a 10 ezer.
A párom is papiron minimálbéres és a lányunkra ő igényli vissza én meg a születendő babára kapom. Hacsak nem közmunkás szerencsétlen, csak össze lehet kaparni azt a 10 ezret....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!