Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » EV KATA adózás mellett kell...

EV KATA adózás mellett kell '53-as bevallást benyújtani?

Figyelt kérdés

[link]

Itt alul írja hogy

egyéni vállalkozó

’KATA + ’53-as bevallás, ha Szja tv. hatálya alá tartozó kötelezettsége is van

De ha nincs, akkor nem kell egyáltalán vagy 0Ft-ost is be kell küldeni?

2015. febr. 16. 11:53
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Az oldal lényege, hogy feltesznek egy kérdést és aki tud és akar az válaszol rá.

Te két dolgot tehetsz, normális esetben.

Válaszolsz a kérdésre VAGY nem válaszolsz rá.

E helyett, beszóltál, hogy "ugyebár nem kell könyvelő".

Miért? Miért fáj, hogy emberek segítenek egymásnak?

Én ezt nem értem. Miért nem lehet tovább kattintani, és nem beszólni a kérdezőnek.

Miért vagy irigy? Miért? Miért? Miért?

Ez természetesen költői kérdés, és neked illene magadban tisztázni a választ rá.

Sokkal szimpatikusabb még egy pénzéhes embertől is, hogy ha már fáj neki, hogy emberek kisegítik egymást, akkor nem szól bele.

Ez tényleg a könyvelő topikok sajátja. Komolyan ezen múlik az esti vacsipénz?

Béke.

2015. febr. 18. 14:08
 12/15 Enikő64 ***** válasza:
Nem akadt egy segítőkész korrekt könyvelő,aki válaszoljon egyszerűen: Igen vagy Nem ?! Gratulálok,szép körmondatokban elcsevegtetek a kérdés kapcsán...az érdembeli válaszadás hanyagolva. No,ezért megy el az ember kedve a könyvelőktől-okos dolgokat mond,mindenre van válasza,csak a felelősséget nem vállalja....tisztelet a kivételnek...
2015. márc. 27. 09:26
 13/15 A kérdező kommentje:

Ja bocsi, lehet írtam le, de NEM KELL, a NAV-ot felhívtam anno.

Szóval a válasz:

Ha nincs más bevétel, akkor NEM kell a magánszemélyes '53-ast beadni.

2015. márc. 27. 13:33
 14/15 A kérdező kommentje:
*Ja bocsi, lehet NEM írtam le. :)
2015. márc. 27. 13:34
 15/15 anonim válasza:

Közel 2 évvel később feldobta nekem ezt a halott topicot a net, és bár úgyse olvassa senki, de nem tudok elmenni két dolog mellett:

Az egyik, hogy a NAV-nak van egy szép mondata: aki vállalkozási tevékenységet végez, az elviekben úgy vágott bele, hogy tudja mi a kötelezettsége, feladata. (Ha nincs, akkor keres egy szakembert, vagy felhivja a NAV-ot). Ennyire egyszerű.

A másik. Le lehet szállni a könyvelőkről. Rengeteg idióta ügyfél van, aki úgy gondolja, hogy a könyvelő örüljön, amiért munkát ad. És a könyvelő vállalja ingyen, mert amúgy szar pénzéhes ember.

Tudod kicsi csillag, nagyobb bevétel több felelősség, hisz, ha mondjuk 10 M Ft 2017-től az éves bevételed, akkor már eléggé a határ közelébe kerülsz, amit átlépve kirepülsz belőle. Kockázat. Nem tudhatod, hogy nem léped át, azt se, ha átléped. Ha kiesel belőle akkor minden változik.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy minimális pénzért vártok el elit szintű szolgáltatást úgy, hogy minden szarért a könyvelő vállalja a felelősséget. A dij nem csak arról szól, hogy mennyiért hajlandók Veled szóbaállni, hanem arról, hogy mekkora a felelősség is a cuccoddal. Csak pár példa az ügyfelekről:

- zsákban szinte odab****ák a könyvelési anyagot, holott az ügyfél dolga a szortirozás, rendben történő átadás

- információkat hallgat el, vagy megmásit, de ha abból birság lesz a könyvelő a hibás

- nem adta át időben az információkat, hogy a bevallást ki lehessen tölteni, könyvelő a hibás

- nullásan a fentiek után bement, önreviziózni kell, NAV ellenőriz, könyvelő a hibás

- nem volt hajlandó az ügyfél 50x-re se a számlázási szabályokat, NAV birságol könyvelő a hibás.

Sorolhatnám még. A KATA-soktól nagyon minimális havi dijat szoktam kérni, amig a felső határ közelébe sem érnek, de nem állok le azokkal, akik szinten ingyen akarnak könyveltetni havonta 200 db számlát és úgy szar a cégük, ahogy van (adószám törlés, felszámolás, beszámolók nem mentek el, stb.)

Úgyhogy azt mondom, hogy vannak zugkönyvelők, akik negativan hatnak a szakmára, de a hozzád hasonló ügyfelekkel több a probléma, főleg az egyéni vállalkozókkal. Ha bajod van: 06 40 42 42 42. Ha könyvelőt keresel, akkor meg vállald, hogy vannak, amikor igaz a mondás: Krisztus koporsóját se őrizték ingyen. Apró-cseprő kérdések tekintetében lehet van aki ingyen válaszol, de arra ott a NAV, és akkor nem kell sirni.

2017. febr. 20. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!