Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha diákként dolgoztam előző...

Ha diákként dolgoztam előző évben, akkor nekem is el kell zarándokolnom az adóhivatalhoz leadni az adólapot?

Figyelt kérdés

Csak diákként dolgoztam.

A diákszövetkezettől jött egy olyan levél,amiben ez áll:

csatolva elküldik az adóbevallást. (Persze 1 db, 1 bites csatolmány sincs)

Feltöltötték elvileg a diákszövetkezet oldalára, a profilomra, de hiába néztem át minden egyes pontot, természetesen semmi.

Elvileg ezt küldték el:

14M30 SZJA

2015. febr. 6. 22:26
 1/2 SándorÚr ***** válasza:
72%
ez úgy néz ki, hogy elzaránoloksz az adóhivatahoz, és megkéred őket, hogy készítsék le az adóbevallásodat.
2015. febr. 7. 04:22
 2/2 anonim ***** válasza:
72%

Lehetőségeid:

Ha postán nem kaptál adócsomagot, akkor elzarándokolsz az adóhivatalba és onnan beszerzel egyet, amit kitöltesz, vagy kitöltetsz egy hozzáértővel. Aztán benyújtod az adóhatóságnak postán, vagy személyesen.

Letöltöd a NAV honlapjáról a nyomtatványkitöltő programot, majd beletöltöd a 1453-as számú nyomtatványt és a program segítségével kitöltöd a bevallásod, majd kinyomtatod, aláírod és az előzőek szerint eljuttatod az adóhivatalhoz, ha nincs ügyfélkapud, amely által interneten keresztül is benyújthatod.

Elzarándokolsz az adóhivatalba és teszel egy olyan nyilatkozatot, amelyben kéred az adóhatóságot, hogy hivatalból ők készítsék el Neked a bevallásodat.

A legtöbb nyilatkozathoz határidők tartoznak, tehát nem szabad ülni a fenekeden.

Indulj neki mielőbb, nehogy lemaradj valamiről.

A NAV-nál bővebben fognak tájékoztatni.

2015. febr. 7. 06:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!