Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Csak a 0953Ny jelzésű nyomtatv...

Csak a 0953Ny jelzésű nyomtatványt kell visszaküldeni az apehnak?

Figyelt kérdés

Ezt a nyomtatványt küldte az apeh, és szeretném, ha megcsinálnák az adóbevallásom. Csak ezt küldjem vissza vagy kell mellé még valamit csatolni?

Mert ez csak egy nyilatkozat "az egyszerűsített 0953E bevallás elkészítéséhez". Olyan kérdésekkel, hogy származott-e ingatlanból, termőföld értékesítésből...stb bevételem. Szóval sehol nem tudom feltüntetni, hogy milyen jövedelmem volt 2009-ben. Arról nem is kell nekik papír, ahhoz, hogy elkészítsék a bevallásom?

Köszönöm, ha valaki tud segíteni!!

2010. febr. 10. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:
A jövedelmedről nem kell semmi nekik, mert a munkáltatók bevallása alapján minden a rendelkezésükre áll.Csak a nyomtatványt küldjed, 15-ig.
2010. febr. 10. 12:49
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszod!

"Munkáltatóim" tavaly a munkanélküli központ volt, aztán az államtól kaptam tgyást és gyedet.

Ahogy olvasgatom, semmit nem tudok rajta beikszelni, mert sehonnan nem származott más jövedelmem, adókedvezményt sem tudok érvényesíteni (azt hiszem), így az egész oldalam üresen marad. Az lehetséges?

2010. febr. 10. 12:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Szió!

Igen, lehetséges, ne parázz.

2010. febr. 10. 13:04
 4/7 A kérdező kommentje:

:) köszi.

(pedig parázok picit, nem tudom mitől, egyszerű emberke vagyok)

Köszönöm!

2010. febr. 10. 13:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Hidd el, én is egyszerű emberke vagyok....

De tényleg csak azt kell visszaküldeni, és ha nincs semmi bevallani valód a második oldalon, akkor az üresen marad:)

Ha még mindig vannak kételyeid, akkor szerintem ugorj be az Apeh-hoz, és ott elmondják neked:)

2010. febr. 10. 13:19
 6/7 A kérdező kommentje:

:) Már lezártam a borítékom. :)

Adataim, dátum és aláírás van rajta, semmi más.

Múlt évben csak munkanélkülit, anyaságit, tgyást, gyedet és családit kaptam. nem adtam el semmit, nem vagyok nyugdíjas... semmi ilyesmi. Remélem nem tévedek. :)

Köszi mégegyszer, ari vagy. :)

2010. febr. 10. 13:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Nincs mit, nagyon szívesen.

Nekem is üres maradt a második oldal, mert nem vagyok sem őstermelő, és nincs sehonnan máshonnan semmiféle jövedelmem..

2010. febr. 10. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!