Hogyan kell az adóbevallásban feltüntetni a családi adókedvezményt? Egy gyermekünk van,2013-ban született, én vettem igénybe az adókedvezményt.
Úgy értem, hogy igénybe vetted az adókedvezmény teljes mértékét és még járulékkedvezményt is kaptál?
Mennyi volt a havi bruttód?
Én is itt akadtam meg és most kicsit utánaolvastam! Az adókedvezmény érvényesítéséhez meg kell nevezni a gyermeket, illetve adóazonosító jelét, születési idejét és helyét, valamint anyja nevét is ki kell tölteni a 03-as számú lapon.
750.000 Ft-ot lehet egész évben igénybevenni, ami azt jelenti, hogy 12 x 62.500 Ft, egy gyermek esetén.
Special azt nem értem, hogy mit jelent a félkövér betűvel szedett KERETÖSSZEG rublika.... ez lehet talán a 750.000 Ft? Mert alatta van két lehetőség, ami egyszer a magad által meghatározott járandóságot jelenti, másik a MÁSOK által meghatározott összeget.
Nem tudom miért kell ennyire elbonyolítani a bevallást :( Ha sikerül választ kapnod a kérdésedre, akkor légyszi oszd meg velünk, engem is érdekelne!
Nem egészen!
Akkor te 122680 ft adókedvezményt kaptál?
Igen.
A kérdésemben tudsz segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!