Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Vásárlás ÁFA nélkül?

Vásárlás ÁFA nélkül?

Figyelt kérdés
Gyakran hallom, hogy "ha van ismerősöd, akinek van cége, megkaphatod ÁFA nélkül!". Egész pontosan ez hogyan működik? Jól gyanítom, hogy ez valójában egy csalás és ha lebukunk, jön a kemény bünti? Mekkora az esély lebukni?

2015. jan. 26. 11:30
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
Nem csalás, inkább egy kiskapu, amit egyesek ki tudnak használni!
2015. jan. 26. 11:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Ismerős megveszi a cuccot és elkönyveli, mint eszközt. Ezután átadja nekem én meg kifizetem az ÁFA nélküli árat kp-ben. Ő megkapta a cucc árát adózatlanul, én a cuccot ÁFA nélkül, ami továbbra is a cég könyvvitelében szerepel. Így működik ez?
2015. jan. 26. 11:55
 3/6 anonim ***** válasza:
49%
Igy. Aztan par ev alatt leirjak (ertekcsokkenes), majd selejtezik.
2015. jan. 26. 12:00
 4/6 A kérdező kommentje:
És ha időközben ellenőrzik a céget, be kell tudják mutatni a cuccot?
2015. jan. 26. 12:01
 5/6 anonim ***** válasza:
38%

Ha esetleg Eu-n belül szerzik be neked a cuccot és nem adnak róla számlát, akkor meg készletben is lehet feltüntetve. Pláne ha a termék illik is a cég kereskedelmi profiljába.

Ez inkább csak akkor szúr szemet, amikor már a papíron lévő árukészlet jóval meghaladja az elvárható forgalom értékét, vagy az üzlethelyiség térbeli kapacitását.

Szerinted mekkora az esélye, ha pl. nagykerek és disztribútoraik apróhirdetésben évek óta számla nélkül, de garanciával árulják a kiskereskedelmi piaci ár alatt, azt amit tőlük viszonteladók áfával vesznek meg, és így még a beszerzésük is drágább, mint a hirdető oldalakon feltüntetett árak? :-))

2015. jan. 26. 12:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ment a zöldmancs!
2015. jan. 30. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!