Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nekem is kell adóbevallást...

Nekem is kell adóbevallást beadni? (lent)

Figyelt kérdés
Diák vagyok és tavaly dolgoztam 3 napot alkalmi munkán. Összesen 4995 Ft-ot kerestem a papír szerint amit kiküldtek. A szövetség aki a munkát intézte, küldött egy munkáltatói igazolást amin az van hogy 4995 Ft-ot kerestem, olyan rajta még hogy alkalmazotti kedvezmény 899 Ft, levont adó előleg 0 Ft. Most akkor ezzel mit csináljak? Nekem is kell beadni adóbevallást? Menjek be az APEH-hoz és kérjek olyan csomagot? Muszáj elvinni könyvelőhöz? Mert ha igen akkor nem nagyon érte meg dolgozni.:s
2010. febr. 5. 23:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Mivel hivatalosan dolgoztál így muszáj csinálnod adóbevallást..de nem kell félned,ha időben adod be,akkor semmit nem kell fizetned...
2010. febr. 6. 00:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Kell csinálnod.

Az APEH honlapján megtalálható a bevallási nyomtatvány, útmutatóval (először a keretprogramot kell letöltened)

Ha van ügyfélkapus regiosztrációd, neten is beküldheted.

Ha nincs, kinyomtatod és úgy küldöd be (ajánlott levélben)

Nem kell könyvelőhöz vinned, magad is megcsinálhatod.

Ha kaptál ösztöndíjat, azt is szerepeltetned kell, adózni nem kell utánna, de az adóalapot emeli.

De még ezzel együtt sem kell adót fizetned.

Viszont ha nem teszel bevallást, ugyamúgy megbüntetnek, mintha kellett volna adót fizetned. (a kifizető megküldte az APEHnak is, hogy mennyit fizetett ki neked)

2010. febr. 6. 08:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Az ösztöndíjat is be kell vallani???? Ezt vajon mikor tudtam volna meg? Mert ha nem dolgozok akkor nem kérdezem meg itt.
2010. febr. 7. 22:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Az ösztöndíjat csak akkor kell bevallani, ha más, adóköteles jövedelmed is volt az adott évben.

Az egyetem minden év januárjában kiküldi a hallgatóknak a kifizetői igazolást, hogy az előző évben mennyi adóterhet nem viselő járandóságot fizettek ki az adott hallgatónak. Ezt az összeget kell szerepeltetni az adóbevallásban (18.sor)

De bevallást csak akkor kell benyújtani, ha volt adóterhet viselő járandóságod id.

2010. febr. 8. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!