Nem adtam le az alkalmi munkavállalói kiskönyvemet, jan.15-ig, így adóbevalláskor be sem vallottam. Most találtam meg, utólag be szeretném vallani, nehogy megbüntessenek, lehetséges -e? Lesz -e valami következménye ennek?
Szia. Ajjjjajjjj!
Hát, sürgősen fogjad meg az am könyvedet és sétálj be a munkaügyi központba vele, ahol adnak egy igazolást, hogy mikor, hány napot dolgoztál és mennyi volt a jövedelmed.
Írod, hogy a főállásoddal minden ok.,. hát itt a baj!!!!!
Ugyanis a szabály a következő:
- Ha csak am könyvvel dolgoztál volna, de az abból származó jövedelmed nem haladta volna meg 2007. évben a 786.000,- Ft-ot, akkor nem kellett volna bevallanod. De mivel van főállásod, akkor viszont már azzal együtt kellett volna bevallanod és jövedelem adót fizetned utána.
Sürgősen intézkedj és önreviziózzál, hogy megelőzd a bajt, ui. az önrevizió az mindig olcsóbb, mintha az APEH állapítja meg az SzJA hiányt és bírságol.
Bízom benne, hogy érthetően írtam le. Ha kérdésed lenne még ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok rá. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!