Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Őstemelői munka mellet?

Dropo kérdése:

Őstemelői munka mellet?

Figyelt kérdés
4 órás bejelentésben dolgozom és ha jól tudom ez nem számit fő állásnak őstermelőként járulékot kellene fizetnem. De az a baj hogy nekem csak iskolához kellene meg olyan bevételre amiből csak egy minimális plusz lenne kb 100 ezrem egy évbe hogy lehet megoldani azt hogy ne keljen járulékot fizetnem?
2014. nov. 28. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Őstermelőként mindegy, hogy hány órában dolgozol, ha biztosított vagy, akkor nem kell járulékot fizetned magad után. (nem leszel biztosított őstermelő)

"Az őstermelő magánszemély e tevékenysége alapján biztosítottá válik, ha a megszerzett és megszerezhető szolgálati idő együttesen eléri a 20 évet, továbbá egyéb jogcímen nem minősül biztosítottnak. Nem minősül biztosítottnak a kiskorú személy és a saját jogú nyugdíjas és az özvegyi nyugdíjban részesülő személy, aki a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt már betöltötte."

[link]

Mivel biztosított vagy (a 4 órás munkaviszonyod alapján), nem kell az őstermelői státuszod miatt járulékot fizetned.

Sőt, ha az éves bevételed nem éri el a 600ezer forintot, az adóbevallásodban sem kell szerepeltetned.

2014. nov. 28. 21:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Járulékokat nem, de ne feledkezz meg a személyi jövedelemadóról. Azt fizetni kell, bár nem sok.
2014. nov. 29. 07:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. ÉS ezt egy apeh írodán nekem nem tudták elmondani azal az índokal hogy 11 óra 5 perckor hogy ma csak 11 ig volt ügyfél fogadás.
2014. nov. 29. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!