Lehet kérvényezni, hogy ne kelljen kifizetni vagy elengedjenek belőle?
Figyelt kérdés
Csináltunk pár éve egy céget, ami sosem működött.Felszámolták és most kaptam egy csekket 180 ezer Ft-os csekket.Épp hogy 18 voltam igazából nem is tudtam mivel jár ez az egész :(2014. nov. 26. 13:45
1/8 anonim válasza:
Tanulópénznek nagyon jó lesz,hogy legközelebb ne add a neved vagy ne írj alá olyat amivel nem vagy tisztában.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdesem, nem tudhatod milyen helyzetben vagyok!
2014. nov. 26. 15:07
3/8 anonim válasza:
Ha volt céged, gondolom, könyvelőd is volt. Vele kellene megbeszélni, ő tud neked segíteni. Hogy elengedik-e, az elsősorban attól függ, miből jön össze ez a 180 ezer. Magát a fizetendő járulékot/adót nemigen szokták elengedni, legfeljebb részletfizetést engednek rá, ha viszont ez büntetési tétel, ott már rugalmasabbak, előfordul, hogy kellő indoklásra mérsékelik az összeget.
4/8 A kérdező kommentje:
Nem volt könyvelő, annyi volt megcsináltuk a céget és ott annyiba is maradt az egész.Felszámolták a céget, mert soha nem működött
2014. nov. 26. 15:57
5/8 anonim válasza:
persze, elég 10000ft-ot befizetni belőle :-)
6/8 A kérdező kommentje:
De okosat írtál :)
2014. nov. 26. 18:36
7/8 anonim válasza:
Lehet kérvényezni!
Keress meg a levéllel egy könyvelőt, aki annak alapján (milyen adónemre mekkora összeget követelnek, stb. stb.) majd összeállítja a megfelelő nyomtatványon + szöveges indoklás a kérelmet.
Látni fogja azt is, hogy melyik jogcímen, mekkora összeg elengedése látszik lehetségesnek, és kb. mire számíthatsz.
8/8 anonim válasza:
Kezdj el gyűjtögetni nyugodtan,a Nav-ot nem fogja meghatni semmilyen kérvény.Ya és próbáld gyorsan kifizetni,a folyamatos kamatozás miatt csak több lesz.Legközelebb meg gondolt át 3x hogy kivel és mibe vágsz bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!