Adókedvezményt lehet igénybevennem akkor is, ha nincs leigazolt jövedelmem?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy főiskolára és egyetemre is járok. A fősulis kedvezményt visszatérítését mindig anyukámnak igényeltem meg, így ő leírhatta az adójából.
De most az egyetemről is érkezett egy papír, hogy onnan is visszaigényelhetem. Lehetséges ez? És ha igen, akkor azt én is kérhetem?? Úgy, hogy nincs munkaviszonyom. Persze 2009-ben volt, és azt a bevallást is most kell leadnom.
2010. jan. 29. 16:22
1/5 anonim válasza:
Ha nem volt igazolt munkaviszonyod, akkor befizetett adód sem volt. Akkor meg miből szeretnéd visszaigényelni? :)
2/5 A kérdező kommentje:
most nincs munkaviszonyom, de 2009-ben volt! 11 hónap
2010. jan. 29. 16:27
3/5 anonim válasza:
Bocs, a kérdésből nem volt egyértelmű. Vagy csak én vagyok kissé bamba. :) Ha tavaly volt adózott jövedelmed, akkor természetesen visszaigényelheted. Az, hogy jelenleg nincs munkaviszonyod, nem számít.
4/5 A kérdező kommentje:
És akkor is visszaigényelhetem, ha a fősulisat jóváírást édesanyám kapja meg?? Ez az egyetemi akkor mehet az én nevemre??? Bocsi, de ezek az adóügyek nagyon nem az én asztalom! :S
2010. jan. 29. 16:38
5/5 anonim válasza:
Igen, nyugodtan mehet a te nevedre, a másik meg anyukádéra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!