Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Internetes bolt után ami nem...

Internetes bolt után ami nem haladja meg az évi 600 000ft kell adózni?

Figyelt kérdés

Az lényegtelen mit árulnék.

Azt tudom,hogy kell kikérni adószámot meg számlatömböt.

Ez mennyibe kerül?

Évi 600000ftig nem kell adózni,de ezt hogy számolják?

Tegyük fel van egy termék amit 5000ft ért szerzek be számlával és mondjuk 2000ft hasznot rakok rá akkor a 7000 ftot kell beleszámolni ebbe a 600000be vagy a haszon 2000ftot?

És még mit kell fizetni?

Előre is Köszi!

2014. nov. 20. 17:19
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Az adószámos magánszemélyt érintő adók, és járulékok a következők. Abban az esetben, ha a számlán szereplő bevétel nem éri el a mindenkori minimálbér, illetve egyes esetekben a garantált bérminimum mindenkori összegének a 30 %-át, akkor nem keletkezik biztosítási jogviszony, és ebben az esetben nem kell járulékokat fizetni, egyedül csak a 16 %-os személyi jövedelemadót.
2014. nov. 20. 19:21
 12/26 A kérdező kommentje:

Szóval

101.500,-Ft a minimálbér a 30% a 30.450 szóval az én esetemben csak a 16% megy le.

2014. nov. 20. 19:25
 13/26 anonim ***** válasza:
29%
Gratulálok, kérdés megválaszolva! Taps!
2014. nov. 20. 19:51
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

Adószámos magánszemélyként nem fog az önkormányzat neked 4791-es kereskedelmi tevékenységi kört bejegyezni 3.000-es illetékért.

Emellett mivel kiszámíthatatlan a forgalmad, ergo lehet havi 10-szer rendelnek tőled valamit ( azt nem tudjuk milyen terméket akarsz értékesíteni)de feltételezhetően nem használt cuccokat, akkor egyfelől üzletszerű az értékesítésed, másfelől mivel lesz bejövő és kimenő számlád is a termékekről, könyveltetned kell azokat, amit adószámos magánszemélyként nem fog könyvelni neked senki.

Vagy próbálkozhatsz feketézéssel, kockáztatva a navos próbavásárlást.

Egy biztos, nem leszel hosszú életű ezen a piacon. Mondom mindezt úgy, hogy 2006 óta ezzel foglalkoztam, amikor még meg is érte a webáruházasdi főállásban otthonról irányítva, nem pedig sok ezredikként a piacon résgazdálkodásra építkezve, tőke nélkül.

2014. nov. 20. 20:01
 15/26 anonim ***** válasza:

A 7-es adószám az őstermelői, vagy pl amit írtál macskatenyésztésre, vagy például ami nekem is van bérbeadásra vonatkozik. Annál valóban így van, amit leírtál.

Csak Te teljesen mást akarsz csinálni, de adok egy kis támpontot, hogy legalább miket nézzél át ezzel kapcsolatban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..

Ha pedig még mindig áll, akkor keress meg és segítek összerakni egy épkézláb üzleti tervet, mert egyenlőre tényleg távol állsz a valóságtól.

2014. nov. 20. 20:07
 16/26 A kérdező kommentje:
Jó,de más a fő és mellékjövedelem is. De beszéltem könyvelővel és mondta jól néztem utána,de holnap még Bemegyek a navhoz és megkérdezem. Itt nem nagy jövedelemre kell gondolni havi kb.25000 ft amiből ,ha levonjuk a 16%ot az 21000ft marad,de kiegészítésként jó.
2014. nov. 20. 20:39
 17/26 anonim ***** válasza:
Abból, amit írtál, arra következtetek, hogy nem kifejezetten kereskedelmi tevékenységet akarsz folytatni, hanem saját kézműves cuccaidat árulnád. Azt tényleg adószámos magánszemélyként szokták, ahhoz nem kell vállalkozóit kiváltanod. Több ismerősöm is csinálja, főleg otthon lévő kisgyerekesek szokták ezzel kiegészíteni a család jövedelmét.
2014. nov. 20. 20:45
 18/26 anonim ***** válasza:
És a beszerzési költségeket, egyéb költségeket is le kellene vonni, vagy szolgáltatást akarsz eladni?
2014. nov. 20. 20:45
 19/26 A kérdező kommentje:
Igen saját tervezésű dolgokat szeretnék eladni.
2014. nov. 20. 20:50
 20/26 A kérdező kommentje:
Bak Norbert írtam privátot annyit tudok holnap kiderül Bemegyek navhoz ott megmondják. Ha áll ,hogy segítesz az üzleti tervbe minden véleményt meghallgatok .
2014. nov. 20. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!