Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi a menete a lakásfelújításnak?

Mi a menete a lakásfelújításnak?

Figyelt kérdés

Ingatlanokat szeretnénk venni, azt felújítani, majd tovább értékesíteni. Ha kell, csinálunk kft, de ha nem muszáj, akkor egyéni vállalkozóival is meg tudnánk oldani. Mi ennek a folyamata? Mennyi adót, meg ilyeneket kell befizetni? Mi számolható el költségként?

Ha valaki tud nekem ezzel kapcsolatban írni, azt megköszönöm!

2010. jan. 28. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne feljtsd el hogy az ingatlan után illetéket kell fizetned ha megvetted, mikor eladtad akkor meg adóznod kell utána.

milyen ingatlanra gondoltál? Lakó, iroda, szálloda, gyár?

2010. jan. 28. 18:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Lakóingatlanra. Pont ezekre a dolgokra lennék kíváncsi, hogy mikor mit, és mennyit (%) kell fizetni? Mi írható le költségként? Kft, vagy egyéni vállalkozóival mehet-e?
2010. jan. 28. 18:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Jobban jársz, ha egy könyvelőt kérdezel meg ilyen témában.
2010. jan. 28. 18:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is csak hallomásból tudom, hogy ha bizonyos időhatáron belül el is adod ugyanazt az ingatlant, akkor az után kell adózni. Hogy mennyit hány százalékot, nem tudom. Az előttem szóló viszont tényleg okosat mondott: Kérdezz meg egy könyvelőt. Ő biztosan tud majd segíteni, pontos százalékot tud majd mondani, és segít megválasztani a megfelelő vállalkozási formát.

Sok sikert!

2010. jan. 28. 20:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, jó ötlet a könyvelő! ;)
2010. jan. 28. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!