Van hátránya ebből a munkáltatómnak?
Heti 20 órában vagyok bejelentve nettó 60.000Ftot keresek.
A valóságban csak heti 5-10 órát dolgozok,bőven végzek.
Meg akarnak hirdetni még egy ilyen állást.
Heti 20 órás bejelentés nettó 60.000Ft körül.
Ennek a munkaideje sem lehet több a valóságban heti 10 óránál.
Én a hivatalos főállást ne vállalhatom,tehát a 40 órás bejelentést,a 2 együtt hivatalosan annyi lenne.
A munkáltatóm 100%,hogy nekem adná a másik állást is,de én úgy szeretném,hogy maradok 20 órában.
Mivel teljesítménybérezés van,így a fizum meglenne 120.000 egészen biztosan.
Tehát a kérdésem az,hogy van különbség a között,hogy a főnököm 20 órában jelent be,vagy 40ben ugyannyi pénzért?
Tehát neki van bármilyen járulékfizetési hátránya abból,ha kedvez nekem?
Nekem tényleg csak és kizárólag így lenne jó,nyugdíj ide vagy oda.
Köszönöm!
A heti 40 órás teljes munkaidősnek számít. A teljes munkaidősnek pedig bruttóban meg kell keresnie legalább a minimálbért, vagy adott munkakörökben a garantált bérminimumot. Vagyis nem tud heti 40 órásnak havi 60 ezer forint fizetést számfejteni, mert egy ellenőrzés alkalmával úgy megbírságolják, hogy csak na!
Azt lehet, hogy 40 órásnak fizeti legalább a minimálbért, és annyit fizet egy heti 20 órásnak is. Többet bármikor lehet, kevesebbet nem, csak részmunkaidősnek, de annak is minimum "részarányosan".
Én 20 órában 2*60.000Ftot keresnék.
Most 2 20 órás dolgozó van,mindegyikünk 60.000et kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!