Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyszeri 1.500. 000-es utalásr...

Egyszeri 1.500. 000-es utalásra lecsap a NAV?

Figyelt kérdés
A volt szomszédom tartozik ennyivel,de nem írtunk róla szerződést (majd' 30 éve ismerem az illetőt),és mivel már az ország másik végében él,csak utalva tudná megadni.Ugye ezért nem csuknak le vagy ilyesmi?
2014. okt. 30. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:

smucig vagy....

Másfél milláért csak megérné a vonat jegy nem?

Esetleg valami ismerős aki elvisz kocsival és állod a benzint.

2014. okt. 30. 16:06
 2/8 Koplárovics Béci ***** válasza:

Utaljon havonta 150000-et és elengedsz neki ~5000Ft-ot mint banki díj. Mégis olcsóbb, mint elmenni érte, és kevésbé kapja fel a fejét a NAV.

"Másfél milláért csak megérné a vonat jegy nem? "

Ismerve a magyar állapotokat én nem szívesen vonatoznék át Magyarországon másfél millával a zsebemben... :)

2014. okt. 30. 17:04
 3/8 anonim ***** válasza:

én se vonatoznék 3-400 km-t, ebben a hidegben átszállásal, várakozással, ismerve a MÁV-ot.

a mai világban, amikor egy kattintással bármi elintézhető otthonról.

és nem is ez volt a kérdés.

nem csap le, ez aprópénz nekik, magánszemélynek simán lehet ennyi megtakarítása. nem figyelik minden ember minden pénzügyi tranzakcióját. ha vmi konkrét ügyben gyanús leszel, vagy vmi büntetőügy miatt kéri a rendőrség, akkor néznek utána a pénzügyeidnek.

2014. okt. 30. 17:06
 4/8 anonim ***** válasza:
1,5M-val nem foglalkoznak. Túl "kis" összeg ahhoz.
2014. okt. 30. 17:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Utalja át úgy, hogy "kölcsön visszafizetése", aztán kész a dolog...
2014. okt. 30. 19:40
 6/8 anonim ***** válasza:
a készpénzfizetési korlát nem magánszemélyek utalásaira vonatkozik, hanem a számlák kiegyenlítésére.
2014. okt. 30. 19:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nem szívesen vonatoznék ennyi pénzzel a zsebemben,nem smucigságról van itt szó.A kölcsönt is kamat nélkül adtam,3 évvel ezelőtt szóval smucignak pont nem nevezném magam.Sajnos vezetni nem tudok,de szerintem akkor rendben lesz.
2014. okt. 30. 23:47
 8/8 anonim ***** válasza:

"Utalja át úgy, hogy "kölcsön visszafizetése"

Így van. Ha nagyon parázol, akkor utaljon 4 különböző nap 375ezret.

De ez piti összeg, nem jellemző, hogy gond lenne belőle.

2014. okt. 31. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!