Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha 2009 végén mentem nyugdíjba...

Ha 2009 végén mentem nyugdíjba és decemberben megkaptam a január és februári nyugdíjamat azt fel kell tüntetnem az adóbevallásban? Folyt. Lent

Figyelt kérdés
Ugymond előnyugdíjat kaptam Dec. 30-al vagyok nyugdíjas.
2010. jan. 25. 09:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt kell beállítani 2009-es bevallásba, amiről igazolást kapsz a nyugdijigazgatóságtól. Szerintem kizárt, hogy 2010-es nyugdijat be kellene vallanod.
2010. jan. 25. 13:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! De ezt még a munkahelyemtől kaptam csak márciustól kapom a nyugdíjintézettől.
2010. jan. 25. 13:31
 3/9 anonim ***** válasza:
Akkor az valószínűleg nem nyugdij. A munkahelyed úgy fogja adni az igazolást, ahogy be kell vallani. Valószínűleg felmondást, vagy szabadságot, vagy felmentést fizettek, akkor az 2009-es jövedelem, mert akkor kaptad. A nyugdijról fogsz kapni határozatot, és a nyugdíjfolyósító fizeti.
2010. jan. 25. 18:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nyugdíj az nyugdíj. Amikor majd eljön az időd tudni fogod hogy megy ez. Amikor nyugdíjba mész a cég kiszámolja a nyugdíjat és elő nyugdíjként 2 hónapot kifizet. Majd a papírjaidat átküldi a nyugdíjfolyósítónak és az is átszámolja és 3. hónaptól utalja. Ez azért találták ki hogy ne legyen az ember pénz nélkül két hónapig amíg a papírok átmennek a bürokrácián.
2010. jan. 26. 08:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem kell, mert attól még, hogy decemberben megkaptad, 2010 a vonatkozó időszak.

(apehes)

2010. jan. 28. 09:16
 6/9 A kérdező kommentje:
kedves apehos! Köszönöm szépen a válaszod. A megmosolyogtató viszont az hogy amikor felhívtam az apehot ott azt mondták bele kell írni a bevallásba.
2010. jan. 28. 10:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Első és második voltam. Könyvelőként dolgozom, az én cégemtől is mentek nyugdijba, de még egyetlen hónapot sem fizettünk ki nyugdijat. Tudnék róla, én könyvelem. Ezért irtam, hogy nem nyugdijat kaptál. Pedig nem kicsi a cég, mi is fizettünk ki több én nyugdijat is, de azt közvetlen a nyugdijfolyósítónak, a kézhez kapott határozat alapján. De lehet, hogy nálatok így van.
2010. jan. 28. 11:42
 8/9 anonim ***** válasza:

* több év

De még mindig nem értem, hogy miért nem bízod a munkáltatóra, hogy jól fogja az igazolást kiadni? Neked csak azt kell bevallani, amiről igazolást kapsz. Nem te döntöd el, hogy melyik évi bevallásba állítod be, és melyik soron.

2010. jan. 28. 11:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem hagyom a munkáltatómra mert van olyan dolog amit ő nem csinál meg bevallásnál.
2010. jan. 29. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!